7. oktober: Sophie Hjerl / Walking Landscapes Viborg

TID: 7. oktober kl. 08.00-20.00
KATEGORI: Performance
RUTE: Delta som udgår fra hærvejen i Dollerup/ Viborg.
DELTAG: Du kan opleve vandringen online.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

Sophie Hjerl vil på sin vandring tage udgangspunkt i Hærvejen, hvor hun bor, og det omgivende landskab omkring Dollerup i Viborg. Det, vi idag kalder Hærvejen, var tidligere et delta af mange forskellige parallelle veje. 

Vandringen vil bevæge sig af disse veje og sigte mod hele tiden at ende samme sted. Hver time tilføjes et nyt visuelt lag af landskabet med brug af selve videomediet og over tid skabes et nyt samlet landskab. 

Sophie Hjerl er optaget af det analoge kontra det digitale som parallelle virkeligheder. Er hjernen digital og kroppen analog eller er begge ting begge ting og løber de parallelt ind og ud af hinanden? Kroppen sanser, hjernen husker, kroppen husker, hjernen sanser. 

Vi tager landskabet med os, når vi går.

www.sophiehjerl.com

 

OM KUNSTNEREN:

Sophie Hjerl (f. 1971, Kbh). Uddannet billedkunstner fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, 2000, diplomuddannet i Koreografi og Komposition for dansere og musikere, 1995-1996 og cand.mag. i Kunstteori og Formidling fra Kunstakademiets overbygning, 2002.

Med udgangspunkt i kroppen, bevægelsen og skulpturen har Sophie Hjerl efter mange års arbejde med videokunst udvidet feltet for de levende billeder ved brug af Virtual Reality-mediet. SH er draget af at tilføre kropslige og sanselige lag ind i de digitale medier. Værkerne udfordrer perceptionen af rum og krop: det faktiske fysiske/ materielle kontra det virtuelle og immaterielle, det organiske og analoge kontra det syntetiske og digitale. SHs værker har ofte en suggestiv bærende kraft og leger med virkelighedsbegrebet ved at stille spørgsmål ved vores egen eksistens og krop i samspil med vores omgivelser.

Foto: Sophie Hjerl

 

DOKUMENTATION

VIDEOS

7. okt. kl. 8

7. okt. kl. 9

7. okt. kl. 10

7. okt. kl. 11

7. okt. kl. 12

7. okt. kl. 13

7. okt. kl. 14

7. okt. kl. 15

7. okt. kl. 16

7. okt. kl. 17

7. okt. kl. 18

7. okt. kl. 19

7. okt. kl. 20

X