27. aug: Søren Lose / Walking Landscapes Guldborgsund

TID: 27. august kl. 08.00-20.00
KATEGORI: Performance
RUTE: Nykøbing F. sygehus via Fuglsang Kunstmuseum/Fuglsang park til Vantorevej 94, 4880 Nysted
DELTAG: Kl. 14-15 kan du deltage i at genskabe et 10 m. langt pileflethegn sammen med Søren. Medbring praktisk tøj, højt humør og god fysik. Sted: Koallé over for parkeringspladsen til Fuglsang Kunstmuseum på den anden side af Nystedvej.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

SPOR

På min walk vil jeg forfølge forskellige spor: eksisterende spor, historiske spor, personlige spor, fremtidige spor, flygtige spor og varige spor. Walken starter i det urbane rum, det sted jeg blev født ved Nykøbing Falster hospital og fortsætter sydpå langs Guldborgssund på Lollandssiden.

I løbet af min vandring giver jeg livstegn fra mig, mens jeg undersøger det sted, jeg kommer fra, finder tilbage til tidligere spor, jeg har sat i forbindelse med mine kunstprojekter, og ikke mindst vil jeg sætte nye spor i landskabet:

Et mærke i barken, fodspor. Forgængelige spor, der forsvinder kort efter jeg har været der. Og så vil jeg efterlade et 5-10 meter langt pilehegn, som jeg vil flette sammen med publikum.

Jeg er født i Nykøbing F., opvokset på Lolland og kommer stadig ofte i regionen. Herigennem har jeg opbygget et bredt kendskab til landskabet, naturen og kulturhistorien, hvilket også har dannet udgangspunkt for en række kunstprojekter og udstillinger gennem tiden.

 

OM KUNSTNEREN

Søren er billedkunstner uddannet fra bl.a. Det Kgl. Danske Kunstakademi (1998-2003) med baggrund i en researchbaseret/konceptuel praksis. Mediemæssigt har han arbejdet primært med foto og video over installatoriske og skulpturelle projekter i institionel kontekst til de seneste år også at arbejde med natur- og genbrugsmaterialer i det offentlige rum.

Han har bl.a. undersøgt fænomenet hjem – hvad vil det sige at høre hjemme, at være hjemme eller at have hjemme. Hvilken rolle spiller det rum, som omgiver os for vores identitet og hvordan påvirker landskabet, arkitekturen og naturen dette?

Fra sidst i 1990’erne og frem arbejdede Søren bl.a med kunstprojektet Home, som tager afsæt i de forladte huse og Lolland-Falsters topografi. Lige nu arbejder han som huskunstner i Guldborgssund kommune under Statens Kunstfonds AIR program.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

KL. 08

KL. 09

KL. 10

KL. 11

KL. 12

KL. 13

KL. 14

KL. 15

KL. 16

KL. 17

KL. 19

KL. 20

CREDIT

Topfoto: Thomas Seest

Andre fotos: Thomas Gunnar Bagge