20. maj: Silas Inoue

TID: 20. maj kl. 11.00-23.00
STARTSTED: Amager
KATEGORI: Billedkunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

 

Vandringen vil være en slags guidet tour gennem byggepladser, oversvømmede kældre, moseområder og andre oversete perler i et København under hastig udvikling. I løbet af vandringen præsenteres forskellige installatoriske og performative værker, der på forskellig vis taler om vækst og forfald – økologisk såvel som økonomisk.

På samme tid vil vandringen forholde sig til det at motionere. For mange en fysisk nødvendighed, der er blevet ekstra tilstedeværende og synlig i de her dage – både i det offentlige rum og som digital streaming. Vandringen inkluderer bl.a. et spil tennis med digter og forfatter Sophia Handler og lægger vejen forbi thai-bokseklubben Copenhagen Muay Thai – et ualmindeligt charmerende sted og for mange et vigtigt samlingspunkt, hvor social bevidsthed og hård fysisk træning bringer folk sammen på tværs af kulturelle forskelligheder.

Vandringen vil desuden byde på en form for live-streaming tv-køkken, hvor Plum-tvillingerne vil tilberede et særligt mosemåltid med skaldyr og planter fra Utterslev Mose. Et tiltrængt energiboost oven på den lange vandring inkl. diverse fysiske aktiviteter.

Jeg forestiller mig, at mødet med de forskellige steder, stemninger og mennesker i kombination med de installatoriske værker vil tegne et alternativt hovedstadsbillede, som både er sumpet og sitrende.

DOKUMENTATION 20. MAJ

FILM

KL. 11

KL. 12

KL. 13

KL. 14

KL. 15

KL. 16

KL. 17

KL. 18

KL. 19

KL. 20

KL. 21

KL. 22

KL. 23

OM KUNSTNEREN

Silas Inoue’s praksis beskrives ofte som både idiosynkratisk og eklektisk, fordi den spænder bredt i temaer såvel som udtryksformer. Gennem tegning, skulptur, installation og performance bevæger Inoues interesser sig fra evolutionens begyndelse til vor tids højteknologiske fremtidsscenarier. Ofte er det netop i sammenhængskraften mellem dualiteter som f.eks. natur og menneske, materialitet og bevidsthed, at hans værker tager form. Dette understreges ved, at han både benytter sig af klassiske billedhugger-materialer såvel som mindre konventionelle; sukker, madolie, skimmelsvampe og andre levende organismer, hvis naturlige processer udfolder sig eller fastfryses i værkerne.

Silas Inoues tidligere soloudstillinger inkluderer l∞p hos Tableau Cph i 2020 samt owΔηiʍa station hos Marie Kirkegaard Gallery i 2019. Senest har Inoue deltaget i gruppeudstillingen Ung Dansk Kunst; Samfundsprognoser på Arken Museum for Moderne Kunst og er desuden aktuel med soloudstillingen eat & becʘ̃me på Huset for Kunst og Design, Holstebro maj/juni 2020 samt duoudstillingen Love Your Monsters, i samarbejde med Anders Brinch, som vises på Christiansø i sommerhalvåret 2020.

 

www.silasinoue.com

Portrætfoto: Lars Schwander