22. aug: Sarah Lee Amstrong / Walking Landscapes Guldborgsund

TID: 22. august kl. 09.00-21.00
KATEGORI: Dans og performance
RUTE: Skejten, Frejlev via Fuglsang Kunstmuseum, Kildevejens Frugt, Store Guldhøj Jettestue og Knækkerygstenen til Frejlev Enghave.
DELTAG: Kl. 13.30- 14.30  Workshop foran Fuglsang Kunstmuseum ( på græs) med fokus på kroppen og dens forbundethed med naturen. Ingen tidligere erfaring nødvendig. Mød op i praktisk tøj man kan bevæge sig i. Du vil indgå i 1 live stream. Ingen tilmelding nødvendig. Vi mødes ved Fuglsang Kunstmuseum hovedindgang kl. 13.30
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

OPHAV

Hvad vil det sige at have et ophav, et hjem, at høre til og have rod? Er ophav noget vi alle har, og er det noget vi bærer med os? Gennem en 12 timers vandring og 13 live-streamede anslag vil koreografen Sarah Lee Armstrong, i ført sin mormors lollandske egnsdragt, fortolke og undersøge disse emner ud fra kroppen og naturens præmis og lytte til landskabet i og omkring os.

Ophav er en koreografisk og sanselig vandring ind i de indre og ydre landskaber med kroppen, naturen, bevægelserne og landskabet som medspiller og scene. Vandringen vil gennem diverse undersøgelser og performative greb dvæle ved temaet ophav, som slægt, egn og natur.

Sarah Lee Armstrong er opvokset på Lolland Falster og har sin dialekt og aner derfra – hun har som teenager boet, studeret og haft sin gang i Guldborgsund Kommune og har i dag sin nære familie bosat i Nykøbing Falster.

OM KUNSTNEREN

Sarah Lee Armstrong er koreograf, performer og underviser med base i København og arbejder i krydsfeltet mellem kontemporær dans og performancekunst. Hun er uddannet i London på Rudolf Laban danse konservatorium, og har et årti af professionel erfaring bag sig, fra både indland og udland.

Armstrongs praksis beskæftiger sig primært med kroppen i overgang, ritual og som naturbunden landskab. Senere værker kredser omkring natur, som tilhørssted og Hexen, som postmoderne arketype og scenekunstnerisk protagonist. Armstrong er desuden aktuel med værket Natsværmer, en forestilling i proces, som bearbejder mørket, som naturfænomen, oprindelse og et rum for transformation. Sarah Lee Armstrong underviser i dans og bevægelse, og erfaring med at undervise alle aldersgrupper samt professionelle klasser.

Hjemmeside www.hexhexhex.dk

DOKUMENTATION 

VIDEOSAMMENDRAG 

VIDEOS

Kl. 09

Kl. 10

Kl. 11

Kl. 12

Kl. 13

Kl. 14

Kl. 15

Kl. 16

KL. 17

KL. 18

KL. 19

Kl. 20

Kl. 21

Foto credits:
Forside foto: Nayanaya
Andre: Thomas Gunnar Bagge