Rikke Oberlin Flarup Metropolis Walking Copenhagen

5. juli: Rikke Oberlin Flarup

TID: 5. juli kl. 16.00-04.00
STARTSTED: Ungarnsgade, København S
KATEGORI: Forfatter
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

 

FULDMÅNEVANDRING

”Det siges, at vi vågner af søvnen i det øjeblik, vi drømmer, at vi drømmer. Måske dør vi, i samme øjeblik vi skygger for skyggen.”

Inger Christensen, ’Essays. Hemmelighedstilstanden / Del af labyrinten’.

Måske har vi alle været søvngængere i en vis forstand, indtil pandemien vækkede os. Hvis det er rigtigt, hvad tager vi så med os fra vores drømme og ind i den vågne tilstand? Jeg går den 5. juli gennem dagen og natten under fuldmånen. På min vandring vil jeg bruge sproget til at bygge en bro mellem månen og vores drømme og mellem vores drømme og den vågne tilstand.

På min vandring møder jeg 11 mennesker, som fortæller mig om deres drømme og visioner. Har de haft drømme, der er brast under covid-19? Er nogen af deres vildeste drømme pludselig gået i opfyldelse? Hvad drømmer de om, at pandemien kan bringe med sig af forandringer for fremtiden?

Som afslutning på hvert møde modtager jeg et element fra en konkret drøm i form af en nedskrevet sætning. Når vandringen slutter, tilføjer jeg en sætning fra en af mine egne drømme og samler de 12 sætninger til én fælles drømmetekst, som jeg læser op.

Jeg går alene, men har selskab under alle møder. Jeg begynder på Ungarnsgade på Amager og bevæger mig mod Nørrebro gennem Assistens Kirkegård, derfra mod Vesterbro og tilbage mod Amager over Amager Fælled.

DOKUMENTATION 5. JULI


 

FULDMÅNENS FÆLLESDRØM
(Tekst skabt ud fra de drømme, som Rikke Oberlin Flarup indsamlede på sin vandring)

Jeg kan ikke lukke dig ind, det er alt for farligt, et nøgent barn

med stærke ben løber op ad fjeldet, og der hvor hovedet skulle

sidde, er der en bar røv, som skider ud over det hele.

Den her går ud til alle de kvinder, der klarer edderkoppen selv.

Lederen af lejren står i en forrevet pjalt, han kigger mig dybt i

øjnene og aer min kind. Jeg bliver ramt i hjertekulen.

Jeg var viseren i et ur og min verden var hvid, men det mest

hjerteskærende var, da det gi op for mig, at han ikke ville

kunne huske mig, når jeg var væk, lukker døren.

Vågner.

Jeg sidder i en synagoge, hvor Danny DiVito, rabbinerens søn,

arbejder, i næste øjeblik befinder jeg mig i rummet med pakkeboksen.

Manden i lufthavnen printer for anden gang alle dokumenterne

og lægger dem igen sirligt i en plastikmappe, mens han glad nynner

”Jeg gør aaaaltid det her for diiiig”.

Nogen giver mig et gammelt orienteringskort. Der er en grøn

geometrisk form i midten. Jeg bliver meget glad for kortet.

 

FILM

KL. 16.00

KL. 17.00

KL. 18.00

KL. 19.00

KL. 20.00

KL. 21.00

KL. 22.00

KL. 23.00

KL. 24.00

KL. 01.00

KL. 02.00

KL. 03.00

KL. 04.00

 

OM KUNSTNEREN

Rikke Oberlin Flarup er forfatter og forlægger og uddannet cand.mag i visuel kultur. Hun er senest udkommet med ungdomsromanen Telefontesten på forlaget Vild Maskine. I efteråret 2019 var hun en del af den tværæstetiske performance Månelandinger sammen med musiker Maja Gry Brøns og forfatter Shëkufe Tadayoni Heiberg. Hun er medarrangør af litteraturfestivalen Lille Bogdag og initiativtager til Poesiens Bus, der leverer poesi til alle afkroge af Danmark fra sensommeren 2020.

Rikke Oberlin Flarup Metropolis Walking Copenhagen

 

 Portrætfoto: Hanne Hvattum