9. sept.: Regitze Engelsborg Karlsen / Walking Landscapes Roskilde

TID: 9. september kl. 06.00-18.00
KATEGORI: Billedkunst
RUTE: Start: Industrivej 51C, Roskilde Slut: Sct. Hans Have, Roskilde
DELTAG: Du kan gå hele eller del af ruten efterfølgende og møde Regitzes små lerskulpturer
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes


LOMME-LAND-SKABER

Min vandring LOMME-LAND-SKABER tager udgangspunkt i refleksioner omkring hvordan vi laver landskaber, både fysisk og mentalt. Hvordan skabes landskaberne omkring os? Hvordan erfarer vi dem? Hvordan opbevarer vi dem? Jeg vil undersøge landskabet med kroppen, vandringen ved at kroppens gang i landskabet omsættes eller oversættes i ler.

Research udgør en væsentlig del af min praksis. Ofte er det til råstofgrave i ind- og udland. Jeg har brugt lang tid på at undersøge “grusgrave”, også dem omkring Roskilde. Jeg er vant til at bruge fotografiet som en del af min research, men i denne vandring vil jeg fralægge mig fotografiet, slukke for kameraet og gribe til fysiske registreringer i ler. Jeg vil oversætte min direkte kropslige erfaring af landskabet til små skulpturer. Jeg vil vandre fra mit atelier i Trekroner, rundt om byen i landskabet i udkanten af byen, der hvor grusgravene tydeligst tegner landskabet, til Sct. Hans Have.

For hver time vil jeg i ler modellere en lille skulptur over den måde jeg har oplevet landskabet på. Jeg efterlader de små skulpturer på ruten, som en slags dokumenter, registreringer og spor. Mine skulpturer undersøger forholdet mellem dokumenter og landskabet. Hvilke dokumenter efterlader vi i landskabet?

Min vandring og mit greb med leret er et forsøg på at komme længere væk fra sproget og tættere på den fysiske væren i sted og materiale. Jeg holder mere og mere af det, der ikke er noget bestemt, det der aldrig er let definerbart. Meget andet i min hverdag vil så gerne hele tiden være noget bestemt, som jeg skal kunne aflæse og forholde mig til. Jeg vil gerne skabe de her “rum” med skulpturer af ler, som kan være meget – men intet bestemt. Fantasien og legen skal have plads i skulpturen, kunsten, hverdagen, og landskabet. Dette er et forsøg på at gentænke hvordan min egen krop forbinder sig til det landskab den er i.

Publikum inviteres til at gå hele eller del af ruten efterfølgende via den rute som min GPS tracker. På ruten vil de kunne møde mine små skulpturer. Jeg håber mødet med dem vil få publikum til at overveje hvordan de selv registrerer landskabet omkring dem, og hvilken betydning det har for hvordan vi tænker fællesskab, natur og landskab.

OM KUNSTNEREN

Regitze Engelsborg Karlsen’s (f.1989) praksis er baseret på research og centrerer sig om spørgsmål, der omhandler krop, politik, økologi, feminisme og materialitet. Hun har tidligere udstillet på bla. Museet for Samtidskunst, Kunsthal Charlottenborg, Vejle Kunstmuseum og Kunsthal Nord, og er aktuel på den internationale skulptur udstilling “Sculpture in the City” i London, samt “Socle du Monde Biennalen” i Herning.

__________________________________________________________________

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG 

VIDEOS

9. sept. kl. 6

9. sept. kl. 7

9. sept. kl. 8

9. sept. kl. 9

9. sept. kl. 10

9. sept. kl. 11

9. sept. kl. 12

9. sept. kl. 13

9. sept. kl. 14

9. sept. kl. 15

9. sept. kl. 16

9. sept. kl. 17

9. sept. kl. 18

 

CREDIT: 

Inger Rønnenfelt

X