9. sept.: Regitze Engelsborg Karlsen / Walking Landscapes Roskilde

TID: 9. sept. kl. 06.00-18.00
KATEGORI: Billedkunst
RUTE: 21 km fra Industrivej til Sct. Hans Have


LOMME-LAND-SKABER

Regitze Engelsborg Karlsens vandring LOMME-LAND-SKABER tog udgangspunkt i refleksioner om, hvordan vi laver landskaber, både fysisk og mentalt. Hvordan skabes de, og hvordan erfarer vi dem?

Hun undersøgte landskabet med kroppen og omsatte vandringen i ler. Forinden havde Regitze brugt lang tid på at undersøge grusgrave. Hun bruger typisk fotografiet som en del af sin research, men på denne vandring skabte hun fysiske registreringer i ler. Hun oversatte sin direkte kropslige erfaring af landskabet til små skulpturer.

Hver time modellerede hun i ler en lille skulptur over den måde, hun oplevede landskabet på. Hun efterlod de små skulpturer på ruten som dokumenter, registreringer og spor.

Vandringen og Regitzes greb med leret var et forsøg på at komme længere væk fra sproget og tættere på den fysiske væren i sted og materiale. Regitze forsøgte på vandringen at skabe “rum” med skulpturer af ler, som kan være meget – uden at noget er bestemt eller defineret. Fantasien og legen skal have plads i skulpturen, kunsten, hverdagen og landskabet.

OM KUNSTNEREN
Regitze Engelsborg Karlsens (f.1989) praksis er baseret på research og centrerer sig om spørgsmål, der omhandler krop, politik, økologi, feminisme og materialitet. Hun har udstillet på både den nationale og internationale kunstscene.

__________________________________________________________________

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG 

VIDEOS

9. sept. kl. 6

9. sept. kl. 7

9. sept. kl. 8

9. sept. kl. 9

9. sept. kl. 10

9. sept. kl. 11

9. sept. kl. 12

9. sept. kl. 13

9. sept. kl. 14

9. sept. kl. 15

9. sept. kl. 16

9. sept. kl. 17

9. sept. kl. 18

 

CREDIT: 

Inger Rønnenfelt