Program søndag – Performing Landscapes non-stop

PROGRAM SØNDAG 1. OKTOBER

 

KL. 13.00-14.30: SESSION 1 – vælg mellem:

 • Singing Places
  med Katrine Faber

Katrine FaberSinging Places er en scenekunstnerisk hybrid mellem koncert, performance og interaktivt ritual. Du guides ind i en verden, hvor alting synger, vibrerer, summer og resonerer. Vi lytter til landskabernes kroppe og kroppenes landskaber. Hvilke stemmer giver vi opmærksomhed? Hvad gør det ved vores oplevelse af verden og af os selv?

Vi vandrer ud og møder steder og væsner på Refshaleøen og giver vores stemmer og nærvær som gaver til det, der lever i og omkring os. Singing Places er en fortsat undersøgelse af resonans som et kunstnerisk, socialt, relationelt, eksistentielt og økologisk værktøj.

Katrine Faber er scenekunstner, stemmekunstner, komponist, iscenesætter og psykoterapeut. Hun er kunstnerisk leder af Teater Viva, der undersøger ​​teater som et kunstnerisk rum, hvor vi kan møde os selv, hinanden og vores levende omgivelser i en udvidet resonans. Siden 2015 med Singing Our Place: et internationalt tværkunstnerisk projekt, der undersøger resonansen mellem mennesker, vores levende omgivelser og vores fælles fremtid. Singing Our Place har skabt performances, koncerter, workshops, talks, lydinstallationer og festivaler i Danmark, England, Norge, Sverige, Island, Finland og Grønland. www.teaterviva.dk / Foto: Allan Toft

Sprog: Dansk/engelsk
Udendørs
Lyd-performance

 

 • Sensuous City Local
  med Sisters Hope

Sisters HopeI de seneste år har Sisters Hope samarbejdet med Metropolis for at udforske byen Sensuous Society i formatet Sensuous City. I deres seneste version af dette format, Sensuous City Local, har de koncentreret deres udforskning omkring et særligt lokalt område, nemlig Refshaleøen,hvor de har undersøgt de sanselige og poetiske vertikale lag i den særlige kontekst

Denne session byder på en slow-walk, der er en central del af Sister’s Hope’s metode, Sisters Performance Method, ledt af Sisters-medarbejderen The Timer, som var en del af og faciliterede de nylige Sensuous City Local eksplorative gåture på Refshaleøen.

Vær opmærksom på, at gåturen kan være fysisk krævende, og at man som deltager vil bevæge sig gennem vanskeligt terræn.

Sisters Hope er en prisbelønnet performancegruppe anerkendt for deres stærke, performative koncepter, hvor de fremmaner visioner om et fremtidigt samfund, der sætter det sanselige og poetiske i centrum. I performanceformatet Sisters Academy har Sisters Hope gennem en årrække undersøgt skolen i et fremtidigt samfund. Aktuelt har Sisters Hope fokus på en mere permanent beboelse af kunsten, hvilket bl.a. kommer til udtryk i det 5-årige performanceværk Sisters Hope Home, der åbnede i Hedehusene i 2021. / Foto: I diana lindhardt

Sprog: Engelsk
Udendørs
Deltagende performance

 

 • This is a Place of Rest
  med Nana Francisca Schottländer

Nana Francisca SchottländerWorkshoppen undersøger, hvordan vi kan synke ind i et sted, i dets materielle lag og fortællinger og bruge hvilen som en måde at forbinde os kropsligt og mentalt med dem. Vi vil hvile på steder, der er formet af produktions-, forbrugs- og vækstlogikker og med vores hvilende kroppe åbne andre måder at være i verden på.

Nana Francisca Schottländer arbejder tværæstetisk inden for koreografi, performance og installation. Centralt for hendes arbejde er brugen af kroppen som et levende værktøj til undersøgelse og skabelse. Hendes arbejde kredser om samskabende potentialer i mødet med andet-end-menneskelige entiteter og fænomener. Fokus har de senere år ligget på undersøgelser af natur/menneske-dikotomien med udgangspunkt i landskaber og materielle cyklusser, der er formet af menneskelig indgriben. / Foto: Christina Wettergreen

Sprog: Dansk/engelsk
Udendørs
Workshop

 

 • Ontosympati i tilfeldig møte med andre værensformer – the talk
  med Forskningsgruppen Kunst og sosiale relasjoner, Universitetet i Agder, Norge

Universitetet i AgderEt helt hold forskere og kunstnere inviterer til en talk med afsæt i kultforfatteren Jane Bennetts tese om, at der ikke er nogen forskel mellem mennesker og natur. Vi er samme stoflighed, vi har samme materialitet. Hendes bog “Vegetal Life and Onto-Sympathy” undersøger, hvordan naturen påvirker menneskers sympati. Et spændende møde med et forskningshold som vandreleder.

Forskningsgruppen Kunst og sosiale relasjoner er situert på Fakultet for kunstfag, Universitetet i Agder, Norge. Gruppens medlemmer kommer både fra musikk-, teater- og billedkunstfeltet og har de siste årene undersøkt kunstens potensial for møtet med andre værensformer. Vi jobber både erfaringsmessig i workshops og prosjekter samt i refleksjon over våre sansede erfaringer. De to presentasjonene lørdag og søndag vitner om en ambisjon om å «Walk the talk». The walk lørdag er en workshop, The talk søndag en blanding av fremlegg, samtale og opplevelse. De to kan oppleves sammen eller hver for seg.

Gruppen: Helene Illeris, Tony Valberg , Tormod Wallem Anundsen, Sunniva Øverland, Sunniva Hovde, Anne May Fossnes, Siri Linde Ingul, Mathilde Hirth, Michael Paulsen, Joachim Aagaard Friis, Lissi Wiingaard Thrane.

Sprog: Engelsk
Indendørs
Talk

 

 • Microgravity
  med Sparrow Dance/Esther Wrobel

Sparrow Dance Esther Wrobel

Microgravity er en action performance-forskning om den menneskelige art på vej til det ydre rum. I et klima, hvor kun milliardærer kan købe en plads på et rumfartøj, ønsker vi at demokratisere adgangen til astronautlignende oplevelser, så ‘almindelige’ mennesker som alle os andre kan opleve rummets ærefrygt og deltage i afspejlingen af vores fremtid. Projektet samler kunstneriske, videnskabelige og tekniske discipliner såsom virtual reality, lydkunst, vertikal dans, videnskabelig dialog og fordybende performance for at tilskynde til nysgerrighed over for nye typer af bevægelse/tænkning. Og genererer oplevelser af ærefrygt, undren, nysgerrighed og omsorg (ydmyghed).

Esther Wrobel (kunstnerisk leder, vertikal danser), Tanya Montan Rydell (dansekunstner og klimaaktivist), Yann Coppier (lydkunstner, komponist og researcher), Lucía Jaén Serrano (dansekunstner og feministisk aktivist), Michelle Kranot (filminstruktør, maler og animator). Dialogpartnere er Rune Hylsberg (ingeniør) fra Aarhus Space Center (SpaCe), Beatrize Campos Estrada (astrofysiker fra Københavns Universitet), Dr. Einav Katan-Schmidt (filosof, danseforsker).

Sprog: Dansk eller engelsk
Udendørs (overdækket)
Workshop
NB! Kun 5 pladser per time

 

KL. 14.45-15.45: SESSION 2 – vælg mellem:

 • Landscapes of Laughter
  med Antoinette Helbing

Antoinette HelbingLandscapes of Laughter er en videreudvikling af Antoinette Helbings to tidligere værker om latteren – soloen The Laughing Game og gruppeværket The Laughing Crowd. Landscapes of Laughter er både en lydinstallation og en interaktiv forestilling, der inviterer publikum til at opleve latterens landskaber fra nye perspektiver.

I interaktion med publikum undersøges latterens kropslige og lydlige udfoldelse såvel som latterens sociale og følelsesmæssige implikationer: Latteren, der kan fremme samhørighed, men ligeledes kan være ukontrollerbar og ubehagelig. Publikum kommer på en rejse gennem det brede spektrum af følelser, som latteren favner.

Du kan vælge at observere på afstand eller følge danseren tæt.

Antoinette Helbing er en tysk koreograf med base i København. Hendes værker er drevet af en dyb fascination af, hvordan kroppen indgår i sociale interaktioner. Hun udforsker fænomener som latter, gråd, og hvordan vi mennesker skaber vores selvbillede ved at interagere med hinanden.

Hun konstruerer sociale rum, der vækker sanserne og giver publikum mulighed for at interagere. Som publikum er man tæt på de optrædende, og hun inddrager tit publikums adfærd og reaktioner i forestillingerne.

Antoinette Helbing er optaget af Feldenkrais-metoden, og hun har udviklet en koreografisk praksis, der inviterer tilskueren til at sænke farten og dykke ned i forestillingen med alle sanser. / Foto: Jan Vesala

Sprog: Dansk eller engelsk
Indendørs
Performance

 

 • NB! UDSOLGT – Invisible String / Silent (Sorrow) Voices
  med Stina Strange Thue

Stina Strange Thue… kombinerer workshop og tekstoplæsning, der undersøger de synlige og usynlige forbindelser, der findes mellem menneskelige og andet-end-menneskelige organismer. Workshoppen udforsker rum i konstant transformation. Rum både forankret og forandret gennem øjenkontakt, kroppe og naturelementer. Vi vil arbejde med et element af tegning og “gigantiske” string figures inspireret af Donna Haraway.

Workshoppen kombinerer Stina Strange Thues arbejde som Performing Landscapes-kunstner i VILDPARK, Guldborgsund, samt hendes arbejde med at skabe sammenhæng mellem krop og arkitektur i samarbejde med arkitekt Rasmus Strange Thue og hans kunstneriske udviklingsvirksomhed på KADK.

Workshoppen består af et fysisk deltagerinvolverende element (alle kan være med uanset baggrund) samt en tekstlæsning, hvor Stina Strange Thue vil læse op fra den tekst, hun skabte under sit residency i VILDPARK.

Stine Strange Thue er danser, kunstnerisk producent, danseformidler og skribent. Hendes praksis har baggrund i en rå, fysisk-poetisk tilgang til dansen, der tror på kroppens narrative evner i samspil med en poetisk og sanselig tilgang til at formidle vores væren i verden. Stina er en del af det prisnominerede kompagni DeLeónCompany, der har skabt helaftensforestillinger og projekter inden for samtidsdans siden 2017. / Foto: Gina Kristiansen

Sprog: Dansk
Udendørs
Workshop & performance

 

 • Seance i Tankernes Have
  med Peter Vadim

Peter VadimPeter Vadim skaber en seance, hvor det at dagdrømme optræder som bro mellem vores indre og ydre verdener: En udforskning af kollektive dagdrømme, hvor vi fordyber os i landskabets elementer og deler vores indre rejser gennem ord, bevægelser og former, hvilket skaber nye fælles fortællinger om landskabet.

Peter Vadim udforsker, hvordan dagdrømme forbinder krop, andre former og landskaber. Peter opfatter sin kønsidentitet som flydende og henter inspiration fra skønheden i det oversete og marginaliserede, det abjekte. Peter er danser og koreograf med baggrund fra Den Danske Scenekunstskole og har arbejdet freelance inden for dans, teater og workshops siden 1994. Peter er også uddannet landskabsarkitekt og er engageret i kunst- og arkitekturformidling, forskning samt kulturel og kunstnerisk udvikling på Bornholm.

Sprog: Dansk
Udendørs
Performance-workshop

 

 • NB! UDSOLGT – Microgravity
  med Sparrow Dance/Esther Wrobel

Se beskrivelse ovenfor

 

KL. 16.00-17.00: SESSION 3 – vælg mellem:

 • NB! UDSOLGT – Breath Activism
  med Sophie Dupont

Sophie DupontEn guidet åndedræts-performance om alt, der udgør livet.

Duponts performance undersøger den rituelle gentagelse af det mest basale udtryk for liv; åndedrættet. Med åndedrættet som udgangspunkt for hendes performance reducerer Dupont afstanden mellem kunst og liv – såvel som kunstner og publikum. Åndedrættet kan ses som en kilde til liv, personlig power, politisk modstand og spirituel praksis.

At tage åndedrættet tilbage og kræve rum til åndedrættet er i sig selv en modstandshandling. Vi modstår det stadigt ekspanderende, kunstigt konstruerede paradigme skabt af kommercielle distraktionshandlere, der tilbyder at tage åndedrættet fra os hvert sekund dagen igennem.

Respiration forbinder hele tiden vores indre og ydre verden i resonans med særlige omgivelser. Åndedrættet finder sted i nuet og bygger bro mellem fortiden og fremtiden og forbinder mennesker med rum og sted. Åndedrættet er gratis og tilgængeligt for alle levende – til at lægge mærke til, til at give energi og til at koordinere med andre. Hjertets slag og åndedrættet skaber livets rytme.

Åndedrættet er altid stedspecifikt, for det følger kroppens humør og det selskab, vi befinder os i. Vi deler molekyler og mikrober i løbet af få minutter med folk omkring os. Pandemien mindede os om, at det, vi hver især bærer i os, faktisk er smittende – frygt og sygdom såvel som kærlighed og glæde.

Sophie Dupont udforsker menneskets grundvilkår. Med baggrund i billedkunst fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og dans fra London Contemporary Dance School sætter hun sin krop i centrum for organiserede og koreograferede forestillinger. Med sin krop som medie, materiale og værktøj arbejder hun med en udveksling mellem objekter, krop og rum, som ofte fokuserer på balancen mellem begreber som materialitet/immaterialitet, fysiskhed/åndelighed, krop/sjæl og abstrakt/konkret.

Sprog: Dansk eller engelsk
Udendørs
Performance

 

 • Terra Multorum – De Manges Land
  med Linh Le

Linh Le

Mød mig foran den store ulv. Dans med mig i måneskærets lys. Sammen skal vi hylde og hyle for arterne. 

Terra Multorum er Linh Les modsvar til Terra Nullius, som betyder “ingenmandsland”. Idéen om, at landet / jorden ikke tilhører eller er beboet af nogen, blev og bliver brugt som en måde at legitimere kolonisering af områder og udvindelse af ressourcer.

Terra Multorum betyder “De Manges Land” og anerkender de mange arter og organismer, der bebor et område.

Linh Le er performancekunstner og klimaaktivist, medlem og medstifter af performance-klimaaktivistgruppen Becoming Species, der sammen med Extinction Rebellion og Arternes Ambassade København har lavet adskillige performative aktioner i det offentlige rum. / Foto: Hans Ravn

Sprog: Dansk
Udendørs
Performance

 

 • Portal
  med Sonja Strange

Sonja StrangePortal er en performance, som vil forsøge at vække Refshaleøens ånd. Gennem bevægelser, lydlandskaber og oplyste landskaber i tusmørket vil Sonja Strange i interaktion med publikum genoplive og gennemleve stedets ånd. En form for ‘portalsk’ metodetilgang til den forgangne tid, tiden som er og tiden, som kommer.

Sonja Strange er billedkunstner og uddannet fra det Jyske Kunstakademi i 2008 og fra VSUP – Academy of Arts, Prague. Strange har udstillet i ind- og udland. Hun arbejder stedsspecifikt, hvor hun undersøger det givne steds historiske, biologiske og mytologiske lag – en slags udforskning af vores fælles sammensatte verden. Strange skaber derefter en ny fortælling af performativ karakter, som udvikler sig til videoværker, kostumer, malerier, tekst og lyd.

Sprog: Dansk/Engelsk
Udendørs
Performance

 

KL. 17.00-17.20: FÆLLES SESSION

 • Afslutningsritual
  med Sara Lee Armstrong

Sarah Lee ArmstrongMed udgangspunkt i traditionerne fra de danske Sydhavsøers folkedansesamfund vil vi læne os ind i cirkulære bevægelsesrytmer og forestillingen om at bære landskaber inden i os.

Sarah Lee Armstrong er en koreograf, danser og performer, der arbejder inden for de somatiske og koreografiske relationer til ritual, sted og krop. / Foto: Madeleine Kate McGowan

 

KL. 17.30-18.30: TALKS & MAD

… med kunstnerne fra dagens sessions