18. aug.: Pia Græsbøll / Walking Landscapes Randers

Rute: 17 km. fra fuglehuset ved Randers Naturskole til Stevnstrup Strand-Gudenåen / Randers
Vandredato: 18. august 2021 kl. 7-19

 

NUTID MED RØDDER I FORTID

Pia Græsbøll tog os med på tur fra nutiden mod fortiden gennem en undersøgelse af plantevæksten på vores vej. Hun bevægede sig gennem et område af små, snoede veje, på diget, et stykke pramdragesti, fladskove, fjord- og engområder, forbi bølgende marker og græssende køer og op på et højdedrag med betagende udsigter over marker og Stevnstrup.

Ruten fulgte en af Danmarks eneste floder – Gudenåen. Pia kiggede efter planter, som kan dateres tilbage til det tidspunkt, hvor de første mennesker bosatte sig i området, og hun indsamlede nysgerrigt flora som en etnolog og arkæolog i marken.

Pia ville omdanne plantevækster til fotoværker via teknikken cyanotypi, som efterlader fotoet cyanblåt, og så væve dem ind i samtale med naturfotograf Bjarne Riis Nygaard. Hun mødte også kokken Emil Von Bezon fra Fladbro Kro på urtejagt i skovens skatkammer og historiker og økonom Lars Stegsted Rasmussen.

 

 

 

 

 

 

 

 

OM KUNSTNEREN

Som billedhugger, eksperimenterende grafiker, menneske, samfundsborger, verdensborger, underviser, mentor, fagpolitisk, m.m. omformer Pia Græsbøll sine iagttagelser, refleksioner og observationer til værker. Værkerne er dels hendes personlige aftryk og dels hendes kommentarer til samfundet.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

       

VIDEOS

18. aug. kl. 7

18. aug. kl. 8

18. aug. kl. 9

18. aug. kl. 10

18. aug. kl. 11

18. aug. kl. 12

18. aug. kl. 13

18. aug. kl. 14

18. aug. kl. 15

18. aug. kl. 16

18. aug. kl. 17

18. aug. kl. 18

18. aug. kl. 19

Foto: Pia Græsbøll