25. september: Peter Ole Pedersen / Walking Landscapes Aarhus

TID: 25. september, kl. 12.00-24.00
KATEGORI: Performance
RUTE: Århus C via Risskov, Skødstrup, Mørke til Ebeltoft
DELTAG: Publikum inviteres via event promoveret og formidlet gennem Kunsthal Aarhus. Det kræver ikke tilmelding, blot at man dukker op. Du skal være klar på at vandre 30+ kilometer og selv medbringer praktisk tøj, forsyninger etc. Læs mere på: www.kunsthalaarhus.dk/da/Events/2021-Go-Extreme-Marathon-Reading
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

DEN LANGE VANDRING

Mit bidrag til Walking Landscapes består af en lang-distance-vandring, hvor publikum inviteres til at deltage i en gåtur ud i det Djurslandske landskab. Turen krydres med oplæsninger fra Stephen Kings første roman ’Den lange vandring’, en radikal horror-fortælling om en ekstremsportskonkurrence i fremtidens Amerika.

Konkurrencen er simpel: 100 drenge udvælges til at vandre om kap med hinanden. Hvis du mere end tre gange i streg bevæger dig med under seks kilometer i timen, så bliver du skudt. Løbet ender, når der kun er en deltager tilbage.

Kings ekstreme fortælling skal på dagen tjene som rammesætning for, at deltagerne i vandring deler deres egne ekstreme erfaringer. Hvad har du selv oplevet, som satte din krop og dit sind under ekstremt pres? Hvad lærte du af det? Har du lyst til at dele denne erfaring med andre? Hvad tænker du, de kan lære af den?

Vandringen starter ved Kunsthal Aarhus og foregår på eget ansvar. Vi standser flere steder i løbet af turen, hvor det vil være muligt at ramme et trafikknudepunkt og selv drage tilbage til byen.

Blandingen mellem landskab og småbyer, som vandringen passerer igennem, fungerer som et ekko af romanens setting og i det hele taget handler vandringen om at mærke både historie og omgivelser på egen krop.

 

OM KUNSTNEREN:

Peter Ole Pedersen (f. 1978) arbejder som kunstner, kurator og forsker.

Han har over de sidste tyve år stået for en mængde udstillinger, udgivelser og events, seneste det store Bikuben Visionspris-projekt Go Extreme, som hans bidrag til Walking Landscapes er en del af.

www.peterolepedersen.com

___________________________________________________________________

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

25. sept. kl. 10

25. sept. kl. 11

25. sept. kl. 12

25. sept. kl. 13

25. sept. kl. 14

25. sept. kl. 15

25. sept. kl. 16

25. sept. kl. 17

25. sept. kl. 18

25. sept. kl. 19

25. sept.. kl. 20

25. sept. kl. 21