5. juli: Noah Holtegaard / Walking Landscapes Aalborg

TID: 5. juli kl. 16.00-04.00
START: Spritten, Aalborg
DELTAGELSE: Vandringen kan opleves online
KATEGORI: Digital kunst, fotografi, performancekunst
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

LAVENDLER OG GRØNNE NELLIKER

“Lavendler og Grønne nelliker” er en kortlægning af en performativ gåtur. De planter, som Holtegaard stødte på på sin vandring gennem Aalborg, blev oversat til en digital buket. Projektet strakte sig hen over natten, fra solnedgang til solopgang, på en af årets længste nætter. Holtegaard ønskede at fortælle underliggende historier i naturen og om naturens relation til mennesket og teknologien ud fra et queerteoretisk, posthumanistisk og cyberfeministisk perspektiv. Hen dokumenterede via fotografering planter, blomster og træer på gåturen og manipulerede disse digitalt for at sammensætte en virtuel buket.

Undervejs på gåturen gjorde Holtegaard stop, hvor hen ville fortælle om sine valg og de historier og teoretiske overvejelser, der relaterer sig til de udvalgte steder og planter. Navnet “Lavendler og Grønne nelliker” refererer til, hvordan lesbiske kvinder i 1900-tallet kunne vise romantisk interesse i andre kvinder ved at sende dem buketter med lavendler, og hvordan homoseksuelle mænd havde grønne nelliker i knaphullet for diskret at vise deres seksualitet på en måde, hvor kun andre homoseksuelle mænd ville genkende symbolet.

OM KUNSTNEREN

Noah Holtegaard (f. 1999) studerer bachelor of fine arts på 2. året på Akademi Valand i Göteborg, er medlem af Aalborg Artist’s Association, praktikant hos “f.eks.” samt tidligere medlem af Nordjyllands Kunstnerværksted og co-curator af den kunstnerdrevne udstillingsplatform Big Shark i Aalborg. Holtegaard arbejder hovedsageligt digitalt, særligt med fotografi, billedredigering, animation og video.

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – DE 13 NEDSLAG

5. juli kl. 16

5. juli kl. 17

5. juli kl. 18

5. juli kl. 19

5. juli kl. 20

5. juli kl. 21

5. juli kl. 22

5. juli kl. 23

5. juli kl. 00

5. juli kl. 1

5. juli kl. 2

5. juli kl. 3

5. juli kl. 4


CREDITS

Noah Holtegaard