19. aug.: Nina Tind / Walking Landscapes Randers

TID: 19. aug. kl. 12.00-24.00
KATEGORI: Lyd & Performance
RUTE: Jeg starter på Skovboulevarden, ved den røde port ind til Dyrehaven/Fladbro skov. Jeg går langs Pramdragerstien til Randers C, mod Dronningborg og tilbage langs havnen. Jeg går mod Romalt bakker og ender langs sydsiden af Randers fjord.
DELTAG: Publikum er velkomne til at deltage forud for min vandring ved at indsende deres beretninger om og fra gå-ture og gå-rutiner. Der er fortsat åbent på e-mail ninatindjensen@gmail.com, samt på tlf. nummer 27639295. Læs mere nedenfor.
Publikum er også velkomne til at gå sammen med mig ved rutens start og midte: Læs mere nedenfor.

 

Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

LYDEN UNDER OVERFLADEN

På denne vandring følger jeg i randrusianeres fodspor. Sålerne i mine gummisko er skåret op, og jeg har placeret mikrofoner, som opsamler lyden af mine skridt. Vandringen bliver en rytme fra mine to fødder, der går og går, og som skifter med rutens underlag. Ruten er sammensat ud fra inputs fra randrusianere.

Jeg indsamler på den vis et lydportræt, der helt reelt afspejler lyden af det skiftende landskab – og som samtidig udgør en sammenvævning af ture og tanker fra forskellige mennesker. Henover sommeren har jeg gennem et åbent brev indsamlet tips og beretninger om vandringer, der allerede findes i området. Jeg har spurgt efter de små og store ture.

Dem, der føles helt særlige, og måske knytter sig til en historie, en følelse, en tankestrøm. Dem, der er blevet gået så meget, at vi ikke lægger mærke til dem længere. Tankerne nedskrives sammen med mine egne i en notesbog og præsenteres i udvalgte brudstykker som en tekstlig del af lydportrættet  – og I er stadig velkommen til at indsende beretninger.

-Har du en særlig rute du går i Randers?

-En du går ofte? Eller måske kun har gået en enkelt gang, men som du stadig husker tilbage på?

Jeg har tilbragt megen af min barn- og ungdom i området, med familie i penselstrøg fra Viborg over Bjerringbro og til Randers. Området er mig både velkendt og fremmed – mest af alt minder det mig om sammenkomster og gensyn. Om juleaften og om grill i haven.

 

DELTAG PÅ VANDRING:

Man er velkommen til at slutte sig til min vandring live, og på den vis selv følge i andre randrusianske fodspor.

-Ved rutens start: Vi mødes kl 12.15 ved indgangen til Dyrehaven/Skovboulevarden i Fladbro. Vi går langs Hjertestien i roligt tempo, 2-3 kilometer – inklusiv et livestream sammen kl. 13.

-Ved rutens midte: Vi mødes kl 18.15 ved Østre Kirkegård/Udbyhøjvej. Vi går mod Dronningborg i et roligt-jævnt tempo, cirka 3 km – inklusiv et livestream kl. 19. Vi går tilbage mod byen langs havnen, cirka 3 km – inklusiv et livestream sammen kl 20.

Jeg har ekstra høretelefoner med, så med-vandrere kan lytte til mine mikrofonsko live – og være med til at bestemme de rytmer og underlag, jeg optager i lydportrættet. Jeg livestreamer hver time – og hvis du er med på gåturen kan dine to fødder gæste streamet sammen med mine.

HAR DU LYST TIL AT DELTAGE I KONCEPTET FORUD FOR VANDRINGEN:

Sender du et tip til område/en reel rute, skal det gerne relateres til et landskab /en rute omkring Randers – og meget gerne indeholde en beretning eller anekdote, der gør ruten særlig for dig.

Er du ikke randrusianer, men har en beretning fra en gåtur, du har lyst til at dele? Så skriv endelig, og tilføj gerne hvilket område i landet, du sender mig tankestreger fra: måske har dit landskab nogle fælles skæringspunkter, med den tur jeg kommer ud på; eller måske kan to landskaber mødes, som ellers aldrig ville have rørt hinanden.

Jeg søger inputs om korte og lange ture, dem som slentres, og dem som løbes, og alt indimellem. Jeg ønsker at få bittesmå indblik i mange forskellige hverdagsruter og vil bygge min vandring op om dette. Skriv til mig, og indgå i et patchwork af gåture: ninatindjensen@gmail.com samt på tlf. nummer 27639295 – senest 10. aug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM KUNSTNEREN

Nina Tind er performance- og lydkunstner og undersøger komposition på en skala, der bevæger sig fra det helt mikroskopiske, i poesien og ordet, til det helt store i omsluttende forestillinger og installationer, som publikum kan være inde i.

Hun arbejder med medskabelses-processer ude i byens rum og er interesseret i at skabe værker, hvor processen er åben og udgør en lige så vigtig platform for at mødes, samtale, undres, udtrykke sig og udvide vores forestillingsevne som selve værket.

Nina er særligt interesseret i stemmen og sproget og bruger disse både som meningsbærende elementer og som kilde til soniske eksperimenter. Tilbagevendende temaer i hendes virke er taletid, talerum, og dikotomien mellem den aktive og den passive stemme.

Nina er medstifter af den sonisk-scenografiske performanceduo Vingeskudt og arbejder derudover som freelance performer.

www.ninatind.com

 

DOKUMENTATION – VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – DE 13 NEDSLAG

Kl. 12

Kl. 13

KL. 14

KL. 15

KL. 16

KL. 17

KL. 18

KL. 19

KL. 20

KL. 21

KL. 22

KL. 23

KL. 24

Foto: Signe Haupt

X