16. juni: Nina Lund Westerdahl / Walking Landscapes Bornholm

TID: 16. juni kl. 08.00 – 20.00
RUTE: Kl. 8.00 Bavnehøjen – Kl. 9.00 Tillehøjen mindesmærke – Kl. 10.00 Safirsøen – Kl. 11.00 Pyritsøen – Kl. 12.00 Hasle Klinkefabrik – Kl. 13.00 Kullatippen – Kl. 14.00 Hasle røgeri – Kl. 15.00 Landbrugs landskabet – Hasle byskilt – Kl. 16.00 Landevejen: Krydset Borrelyngvej – Helligpedervej – Kl. 17.00 Jons Kapel – Kl. 18.00 Blåskinsdalen – Kl. 19.00 Granit søerne: Kyststien – mellem Blåskinsdalen og Vang granit brud – Kl. 20.00 Vang Granitbrud
KATEGORI: Billedkunstner
DELTAGELSE: Publikum kan enten deltage live på ruten ved et af de 12 stop (se ovenfor) eller online.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

LAND.SKABER.MENNESKE.KROP – EN PILGRIMSREJSE

En pilgrims færd er i sin oprindelighed en rejse, der gøres enten i taknemlighed eller i en søgen efter velsignelse. Land.skaber.menneske.krop er en fortælling om taknemligheden i det landskab, vi har skabt. Om de landskaber, der velsigner os. Mens Nina Lund Westerdahl vandrer igennem Vestbornholms landskab, inviteres du til at gå med i dit eget landskab.

Essensen i en pilgrims vandring er som sådan den indre transformation, der opstår i samspil med det ydre landskab. Denne vandring er derfor en invitation til at åbne det landskab op, du befinder dig i, og det landskab, der findes i dig.

Vandringen går fra Rønne, øens “hovedstad” nordpå til Vang. Vestkysten er Bornholms mindst besøgte natur og kulturlandskab. Strækningen er præget af fortidens industri, og det landskab, nu overtaget af natur, den har efterladt.

Vi drager inspiration i omgivelserne og dets historie til at reflektere over vores nutidige ståsted, og det vi skaber, ved at være, hvor vi er. De 12 invitationer indbyder til at udforske din egen relation til et givent sted, genopdage det, du troede du kendte og meditere over dette med individuelle øvelser, fælles akter eller abstrakte ritualer. Alle er enkle og simple at tage del i.

Handlingerne er langsomme, meditative, uden afslutning og inspireret af forskellige religiøse praksisser – såvel som moderne meditation og traditionel shamanisme. Hvis der er en religion i denne vandring, handler den om alle livets relationer mellem mennesker og med alt levende omkring os. Hvad vi kunne kalde naturen.

 

OM KUNSTNEREN

Nina Lund Westerdahls magi udfolder sig inden for kritisk urban praksis, relations praksisser og legende kunst. Uddannet som arkitekt realiserer hun kunstprojekter der stiller spørgsmål til verden vi lever i og skaber. Hun arbejdede som arkitekt i Danmark, Zürich, Sierra Leone og Palæstina, inden hun udvidede sin praksis til det bredere kulturelle område og påtager sig roller som kunstner, performer, scenograf, kurator og underviser.

DOKUMENTATION

VIDEOS

16. juni kl. 8

16. juni kl. 9

16. juni kl. 10

16. juni kl. 11

16. juni kl. 12

16. juni kl. 13

16. juni kl. 14

16. juni kl. 15

16. juni kl. 16

16. juni kl. 17

16. juni kl. 18

16. juni kl. 19

16. juni kl. 20

CREDITS

Nina Lund Westerdahl

X