16. juni: Nina Lund Westerdahl / Walking Landscapes Bornholm

TID: 16. juni kl. 08.00 – 20.00
RUTE: 18 km fra Bavnehøjen til Vang Granitbrud
KATEGORI: Billedkunstner

 

LAND.SKABER.MENNESKE.KROP – EN PILGRIMSREJSE

En pilgrimsfærd er i sin oprindelighed en rejse, der gøres enten i taknemmelighed eller i en søgen efter velsignelse. Land.skaber.menneske.krop var en fortælling om taknemmelighed i det landskab, vi har skabt. Om de landskaber, der velsigner os.

Vandringen gik nordpå fra Rønne, øens “hovedstad”, og videre til Vang. Strækningen var præget af fortidens industri og det landskab, nu overtaget af natur, den har efterladt.

I vandringen brugte Nina Lund Westerdahl omgivelserne og deres historie som inspiration til at reflektere over vores nutidige ståsted og det, vi skaber ved at være, hvor vi er. De 12 invitationer indbød til at udforske relationer til et givent sted, genopdage det, man troede, man kendte, og meditere over det med individuelle øvelser, fælles akter og abstrakte ritualer, som alle var simple at tage del i.

Handlingerne var langsomme, meditative, uden afslutning og inspireret af forskellige religiøse praksisser såvel som moderne meditation og traditionel shamanisme. Hvis der var en religion i denne vandring, handlede den om alle livets relationer mellem mennesker og naturen omkring dem.

 

OM KUNSTNEREN

Nina Lund Westerdahls magi udfolder sig inden for kritisk urban praksis, relationspraksisser og legende kunst. Hun er uddannet arkitekt og arbejdede i Danmark, Zürich, Sierra Leone og Palæstina, inden hun udvidede sin praksis til det bredere kulturelle område som kunstner, performer, scenograf, kurator og underviser.

DOKUMENTATION

VIDEOS

16. juni kl. 8

16. juni kl. 9

16. juni kl. 10

16. juni kl. 11

16. juni kl. 12

16. juni kl. 13

16. juni kl. 14

16. juni kl. 15

16. juni kl. 16

16. juni kl. 17

16. juni kl. 18

16. juni kl. 19

16. juni kl. 20

 

Fotos: Verner Kjærsgaard