Walking Landscapes Aalborg Favne

NATUREN ER EN FAVN, DU KAN LÆGGE DIG I

Naturen kan sætte os ind i en kontekst, der er større end os selv. Vi er blot et øjeblik i verdens tid, og af og til kan netop den tanke være let befriende.

Naturen er en favn, du kan lægge dig i, hvor du kan føle dig tryg i at være ganske lille i naturens store.

 

Hvor
Find et grantræ eller en stor trækrone, og sæt dig op ad stammen. Læg dig på ryggen i et hjulspor. Gå ud på engen, og læg dit øre mod jorden. Sæt dig på knæ ved vandet i sivene.

 

Hvad skal du gøre

Fokusér dit sind på lydene omkring dig. Hvor kommer de fra? Langt væk eller helt tæt på?
Hvordan skiller lydene sig fra hinanden? Har de høje eller lave frekvenser? Har lydene en retning?

 

Forsøg nu at vende opmærksomheden mod din krop. Hvor møder din krop naturen? Hvad mærker du? Er det koldt, varmt? Stikker det, eller ligger du blødt? Mærker du vinden mod din hud?

 

Træk vejret dybt. Mærk, at maven løfter sig. Måske synker du lidt længere ned i jorden, når du ånder ud.

 

Lad lydene komme ind i kroppen. Flyver en fugl over dig? Forestil dig, at du er fuglen, der kigger ned. Kan du se dig selv? Kan du se trætoppene under dig?
Kig på billen, der kravler over de for dig ubetydelige små jordknolde. Hvordan bevæger den sig? Observerer du den længe, får du måske vished om dens mål?
Kan du høre, at det pusler i jorden?
Kig ind i græsstråene, og forestil dig, at du er musen, der pusler imellem dem. Hvad ser du? Finder solstrålerne vej ned igennem græsset til dig?

Vi har alle behov for at føle os trygge. Forhåbentlig kan denne lille vandring give dig følelsen af at være tryg og ganske lille i naturens store.

 

Koncept: Musiker og skovarbejder Gunhild Øibakken Pedersen / Favne
www.metropolis.dk/favne-aalborg

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – Aalborg Teater, Aalborg Kommune og Kunsthal Nord.

 

Foto: Allan Toft