MOVE IT! – en weekend med cirkus, dans, parkour og skate

DATO 2.-3. september – Lør. kl. 11-20 / Søn. kl. 11-18
STED Akademiet for Utæmmet Kreativitet / AFUK, Enghavevej 82B, Kbh. SV
GRATIS

 

Move It! er en intens weekend med workshops og forestillinger midt mellem cirkus, dans, parkour og skate – fire urbane bevægelsesformer, der udfordrer fysikken og ophæver tyngdekraften.

Som kultur, kunstgren og sport har de hver deres miljø og hver deres tilhængere, men denne weekend ophæves alle skel. Oplev, hvad der sker, når cirkus, dans, parkour og skate mødes på kryds og tværs i et intensivt program af workshops og forestillinger, hvor man selv vælger, om man vil være med eller kigge på.

Forestillinger
Hver dag præsenteres et kunstnerisk program med forestillinger – både udendørs i gården og inde på AFUK.

En række dygtige og nytænkende dansere og artister tager os med ind i laboratoriet, hvor disciplinernes grundelementer som balance og kropskontrol udfordres til det yderste. Move It! viser også, at parkour og skate er lige så meget kunst som sport. Parkour-folk bringer gadeidrætten til scenen, og en skatekonkurrence præsenteres som en forestilling.

Aktiviteter for alle
Hver dag starter kl. 11 med fælles aktiviteter for alle, hvor du kan prøve de forskellige discipliner – en “warm-up session” til resten af dagen. Alle uanset alder og erfaring kan desuden komme forbi i løbet af dagen, hvor erfarne undervisere står klar til at introducere til de forskellige discipliner. Kravl op i rebet, lån et skateboard, sving dig i parkourstativet, lær langt om længe at slå en salto… AFUKs store hal er åben for aktiviteter uden tilmelding dagen igennem.

Workshops for unge
Workshops er for de 9-20 årige og undersøger, hvad de tyngdekraftsfornægtende street-discipliner cirkus, dans, parkour og skate har til fælles. Workshopprogrammet mikser disciplinerne, så man kan lære at jonglere på skateboard, danse på vægge og loft eller flyve over skateramper. Der er udfordringer og inspiration uanset niveau. Man kan tilmelde sig på forhånd på info@kit.dk eller bare dukke op senest 10 min. før start. Workshops holdes to gange dagligt kl. 12-14 og 15-17.

I hvert tidsrum er der fire workshops at vælge i mellem. Se mere nedenfor. Alle niveauer er velkomne. Husk træningstøj og -sko. Man er velkommen til at deltage i flere workshops. Det anbefales desuden at deltage i fælles aktivitet/warm-up fra kl. 11.

Mødested for workshops: Indgangen til AFUK

Både workshops og forestillinger er gratis, og alle aldre er velkomne. Bliv hele dagen, eller kig forbi, når det passer. Caféen har åbent hele dagen med salg af mad og drikke.


PROGRAM – klik for download


Forestillinger

Don Gnu: To Mænd og en Planke

Med selvironi og glimt i øjet hylder DON GNU den moderne mand med sokker i sandalenMed udgangspunkt i den Reumert-nominerede trilogi MÆND I SANDALER præsenteres TO MÆND OG EN PLANKE – et humoristisk og tankevækkende indslag om to mænd, der forsøger at få planken på plads. Skæve stunts, rå fysik, jack-ass styrkeprøver, tå-krummende pinligheder og yderst charmerende mænd i sandaler!

Lørdag kl. 14.00-14.30 – udendørs

 

 

Cikaros: The Balance

En forestilling om balancens essens. Her ophæves tyngdekraften ikke, og ikke alt ser legende let ud. For at indvi publikum i jagten på det magiske balancepunkt arbejder artisten sig igennem både den virtuose triumf og det totale kollaps. Gennem koncentration, fordybelse og ro, men også frustrationer, stædighed og fiasko. Vi zoomer ind på artistens konstante kamp for balance i en ærlig, upoleret og rørende hyldest til balancesansen.

Lørdag kl. 17.00-17.45 – udendørs

 

 

Tricks for Money

Der inviteres til Tricks for Money skatekonkurrence i Cph Skatepark for sponsorerede og usponsorerede skatere med præmier for de bedste tricks. Publikum får chancen for at se, hvordan skaterne dyster indbyrdes om at lave de bedste og vildeste tricks. Der er høj stemning med musik og kommentator.

Lørdag kl. 18.00-19.00 – udendørs

 

 

 

Alexander Weibel: Breaking Point

Alexander Weibel kan det hele – gå på line, køre ethjulet cykel, spille virtuost violin, charmere publikum. Også på samme tid. Han har bjergtaget publikum over hele verden med sin kunst, men han ville mere. “Breaking Point” bygger på to års forskning. Linen laves af snoet papir, som han udsætter for ild, vand, damp og friktion – til den knækker. Også fiskesnøre, dartpile, en computer og en projektor spiller med i denne vidunderligt begavede og nervepirrende udforskning af cirkuskunsten.

Lørdag kl. 19.00-20.00 – indendørs i AFUK Hallen

 

Teater Kimone: Bænk

BÆNK er en akrobatisk dans om at gå i cirkler. Fastlåst i vanen af en usynlig cirkel, siddende på en offentlig bænk, arbejder to artister sig rundt for at finde de små sprækker, der åbner op for nye veje og muligheder. BÆNK undersøger i balancerende og kropsbøjende bevægelser, hvordan man ikke nødvendigvis tager den lige vej ud af vanens cirkler.

Søndag kl. 14.40-14.50 & 17.15-17.25 – udendørs

 

 

Freestyle Phanatix: R

Fem breakdansere udforsker, hvem de er. Inspireret af deres egne historier fortæller de gennem dansen om deres kampe og sejre med at komme til et fremmed land, udfordringen med at lære et nyt sprog og en ny kultur, og hvordan de kan blive den bedste version af sig selv i nye omgivelser. En erindring og en historie med dans som sprog om drømme, fortvivlelse og konfrontationer med sig selv.

Søndag kl. 14.00-14.30 – udendørs

 

 

Street Movement

Street Movement er en parkourgruppe med mange års erfaring med performance og kunsten at tage gadeidrætten til scenen. Ved hjælp af parkour som sprog viser Street Movement træningen bag de halsbrækkende spring og tricks. Showet viser mange af de centrale elementer i parkour som bevægelsesdisciplin og samarbejde i en ellers individuel træningsdisciplin.

Søndag kl. 17.00-17.15 – udendørs

 

 

AMOC nycirkus – ved Alfred & Sonia og Ida Langkilde

Næste generations artister fortolker cirkusgenren anno 2017. Parakrobaterne Alfred & Sonia skaber ved hjælp af en sovepose de mest fantastiske former og væsner, mens Ida Langkilde foreviger den flygtige cirkuskunst med maling. “Bevægelse i rum sætter spor, men du ser dem kort og husker dem knapt. Sporene overlapper og danner nye billeder, som måske kun består i et splitsekund. Malerens pensel kan du beholde som en souvenir og musikerens indspilninger kan du hører igen og igen. Men hvordan bevarer du artistens bevægelser?”

Søndag kl. 17.30-18.00 – inde i AFUK Hallen

 


Workshops for unge – kl. 12-14 & kl. 15-17

Ind og ud af balance: For at være i balance må man altid bevæge sig. Lær nye teknikker fra cirkus og parkour til at balancere i selv de mest umulige situationer.
Danseakrobatik:
I lærer øvelser og teknikker fra gulvakrobatik, der sættes sammen i en koreografi, som I selv skaber.
Fra A til B: 
Vi udforsker krydsfeltet mellem parkour og skateboard ved at træne balance og komme fra A til B med elementer fra begge verdener. Bl.a. lærer vi balanceteknik på skateboard på fladt underlag samt op og ned ad ramper. Fra parkour laver vi bla. øvelser på skateramper og rails i skateparken. Medbring selv hjelm.
Vertikal dans:
Lær at danse på væggen i stedet for på gulvet ved hjælp af elementer fra luftakrobatik og klatring. Minimumsalder 12 år.
Luftspejling:
I bevæger jer både i luften og på jorden. Med teknik fra luftakrobatik og koreografi spejler I hinanden og finder på nye bevægelser.
Kroppe i Byens Rum: Med teknikker fra parkour, dans og cirkus lærer du at klemme dig ind i byens mellemrum: at sidde i spænd i en døråbning, klatre på mure, hænge med hovedet nedad, osv. I ser med garanti anderledes på byen bagefter.
Objekter på Tværs: Udstyret med skateboards, bolde og kegler er I med til at undersøge, hvad jonglering og skate har til fælles.
Koreografi i krydsfeltet: Kan man danse på et skateboard eller fortolke skateboard ved hjælp af dans? Vi udforsker materiale og bevægelse i krydsfeltet mellem moderne dans og skateboard. Der arbejdes med skateboard og basic koreografi for alle niveauer.

Move It Up! (lør. kl. 11-12): Warm-up session, hvor du kan afprøve de forskellige discipliner.
Move It Jam! (søn. kl. 11-12): I skatehallen og/eller i gården er der mulighed for at lære at stå på skateboard eller lave parkour med erfarne instruktører, som gør det nemt og sjovt at lære. Der er mulighed for at låne skateboards og sikkerhedsudstyr. Kan du allerede stå på skateboard eller lave parkour, kan du lære nye tricks og teknikker til at lave flere svære tricks i fremtiden.

 


Move It! arrangeres i samarbejde med AFUK, Dansehallerne og Street Movement med støtte fra Nordea-fonden via Nycirkus på Skemaet