4. juli: Morten Poulsen / Walking Landscapes Aalborg

TID: d. 4. juli kl. 10-22
RUTE: 15 km fra Signalbakken via havnefronten til Mølleparken
KATEGORI: Lydkunst

 

LYDKORT #1. CENTRUM

Morten Poulsen lyttede gennem glasflasker til landskabet omkring sig. Optagelserne dannede således et “lydkort” – en kortlægning af Aalborg fra flaskernes perspektiv.

De to glasflasker fungerede som resonanskamre, som vi kender det fra akustiske musikinstrumenter, hvor klangen får sin egen karakter. De små ujævnheder i flaskernes struktur giver dem deres egen distinkte stemning.

Undervejs “fyldtes flaskerne med lyd” og dannede et portræt af vind, vand, insekter, mennesker og biler.

Lytteoplevelsen muliggjorde et kollaps mellem lytteren og flasken som subjekt og objekt. Små mikrofoner placeret i flaskerne tillod os nemlig at lytte med flaskerne til omgivelserne omkring dem og sætte spørgsmålstegn ved hvem eller hvad, der egentlig er i centrum for den oplevede verden.

OM KUNSTNEREN:

Morten Poulsen er lydkunstner, komponist og undervandstrommeslager. Med en baggrund som jazz-trommeslager har Morten udgivet musik og spillet koncerter rundt om i hele Europa. Morten har siden skiftet fokus til en lydkunstnerisk praksis, hvor han for tiden er interesseret i lydlighed og lytning som strategier til at undersøge intersubjektive forhold og socio-politiske emner.

DOKUMENTATION 

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

4. juli kl. 10

4. juli kl. 11

4. juli kl. 12

4. juli kl. 13

4. juli kl. 14

4. juli kl. 15

4. juli kl. 16

4. juli kl. 17

4. juli kl. 18

4. juli kl. 19

4. juli kl. 20

4. juli kl. 21

4. juli kl. 22

CREDITS

Kristian Hertoft