4. juli: Morten Poulsen / Walking Landscapes Aalborg

TID: d. 4. juli kl. 10.00 – 22.00
RUTE: Signalbakken via centrum til Egholm
DELTAGELSE: Publikum inviteres til at lytte med ved hvert stop. Kræver ingen tilmelding. Medbring gerne egne høretelefoner.
KATEGORI: Lydkunst
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

LYDKORT #1. CENTRUM

Morten Poulsen er lydkunstner, komponist og undervandstrommeslager. I sin vandring vil han sammen med publikum lytte gennem forskellige objekter til landskabet omkring dem. Objekterne vil således tilsammen danne et “lydkort” – en kortlægning af Aalborg fra lydens perspektiv. Morten siger om sit forhold til lyde: ”Mennesket er ikke verdens centrum, men jeg er centreret af verdenen. Intet gør dette tydeligere end når man begynder at lytte. Lyde er ikke noget, man kan samle op og holde i sin hånd. Man kan ikke eje dem. De kan ikke fikseres. De er konstant uhåndgribelige og foranderlige. Ja, nærmest legesyge. Det eneste, man kan gøre, er at observere helt åbent, mens de er der. Men dét, man observerer, er ikke lydene i sig selv, men som man husker dem og observationen siger mere om dig end om det, du lyttede til. Når vi derefter taler om en lyd, så taler vi fra vores egen hukommelse. Jeg vil gerne fortælle dig om en lyd, men jeg kan kun fortælle, som jeg husker den.”

 

OM KUNSTNEREN:
Morten Poulsen er lydkunstner, komponist og undervandstrommeslager. Med en baggrund som jazz-trommeslager har Morten udgivet musik og spillet koncerterrundt i hele Europa, indtil han i 2014 signalerede et vendepunkt i sin praksis ved at destruere sit trommesæt med et baseballbat som en del af en kunstnerisk optræden.

Morten har siden skiftet fokus til en lydkunstnerisk praksis, hvor han for tiden er interesseret i lydlighed og lytning som strategier til at undersøge intersubjektive forhold og socio-politiske emner, og udfordrer vores rolle som situerede lyttere i vores fælles soniske miljø. Mortens værker tager mange former; fra installation og performance kunst, til musik, som internet-baseret og som sociale interventioner. Fælles for dem alle er en interesse i spørgsmål omkring lytningens flygtige og usynlige karakter som en metode til at undersøge de ligeledes usynlige og svært håndgribelige sociale, politiske og kulturelle strukturer og rammer som vi er en del af.

 

DOKUMENTATION 

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

4. juli kl. 10

4. juli kl. 11

4. juli kl. 12

4. juli kl. 13

4. juli kl. 14

4. juli kl. 15

4. juli kl. 16

4. juli kl. 17

4. juli kl. 18

4. juli kl. 19

4. juli kl. 20

4. juli kl. 21

4. juli kl. 22

CREDITS

Kristian Hertoft

X