Walking Landscapes Vejle Michael Isling

10. oktober: Michael Isling / Walking Landscapes Vejle

TID: 10. oktober kl. 8.00-20.00
KATEGORI: Billedkunst
RUTE: Fra Vejle Kunstmuseum via Vejle å, Bredstenvej, Ny Nørup til Engelsholm Højskole

 

FREMTIDENS UDVIDELSE AF FLORA DANICA

Eftersom verdenshavene stiger mere og mere, må de planter, der nu lever på landjorden finde nye måder at overleve på. Derfor gik Michael Islings tur langs Vejle ådal, der ifølge forskere igen vil blive oversvømmet i en ikke så fjern fremtid.

Her lavede han undervejs nye grafiske registreringer af planter for at undersøge, hvordan de kunne se ud i fremtiden.

Hvad finder de på for at overleve?

Turen sluttede ved Engelsholm Sø, som er starten på ådalen. Her trykte Michael de nye grafiske tavler på en kobbertrykpresse, så de blev klar til fremtidens Flora Danica.

Fra Wikipedia: Flora Danica er navnet på et af verdens største planteværker, som blev udgivet 1761-1883 med smukt kolorerede tavler af hele Danmark-Norges, (senere Skandinaviens) flora. Hoveddelen af værket består af 51 hæfter + 3 supplementshæfter med i alt 3.240 kobberstukne tavler med afbildninger i folioformat af alle de planter, som forekom vildtvoksende i riget. Værket blev udsendt både koloreret og ukoloreret. I løbet af den lange udgivelsestid blev projektet ændret flere gange.

 

Walking Landscapes Vejle Michael Isling

OM KUNSTNEREN

Mennesket over for naturen er det allestedsnærværende tema i Michael Islings billedkunst. Med en værkpraksis, der mixer maleri, installation, video og planter, undersøger han udfordringerne og mulighederne i en antropocæn tid, hvor klima- og miljøproblemerne står i kø. Michael Isling tilhører generationen af kunstnere, der efter år 2000 gav fornyet kraft til det figurative og fabulerende maleri.

 

Foto 1+2: Jonas Normann

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

10. okt. kl. 8

10. okt. kl. 9

10. okt. kl. 10

10. okt. kl. 11

10. okt. kl. 12

10. okt. kl. 13

10. okt. kl. 14

10. okt. kl. 15

10. okt. kl. 16

10. okt. kl. 17

10. okt. kl. 18

10. okt. kl. 19

10. okt. kl. 20

FOTOS

Fotos: Jonas Normann
Illustration: Michael Isling