28. juni: Marika Seidler / Walking Landscapes Aalborg

TID: 28. juni kl. 06.00 – 18-00
RUTE: Start og slut på Kystvej 104, Storvorde.
DELTAGELSE: Vandringen vil kunne opleves online.
KATEGORI: Billede, video og performance kunst.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

MULD KRONE – EN MEDITATIV VANDRINGS FORTÆLLING 

Muld krone bliver en sanselig performance-vandring i naturen  i landskabet omkring og i Lille Vildmose et fredet naturområde mellem Egense og Dokkedal, ca. 28 km sydøst for Aalborg.

Vandringen er inspireret af lokalområdets tradition i 70erne for udklædnings optog, samt naturfaglig- og historiskviden om Heden, Træer og svampe symbiose, Tørvegravning, Højmosen, Spagnum, lokal dyreflokadfærd og tidevand.

Vandringen giver mulighed for fordybelse i de forskellige naturområder med fælles og individuelle kropslige oplevelser af landskabet med fyrtræerne, mosset, lav, heden, lyngen, måske hugormene rævene hjortflok, fasaner, sandet jord, lyden af zzz græs-hopper, gult græs, ravfund, grøfterne, mosen, Mulbjergene, Limfjordens lave vand.

Marika vil på udvalgte steder fortælle korte meditative historier, som vil få virtuelle deltagerne til at synke længere ned i mulden. Vi vil krone vores kropslige erfaringer i landskabet ved at skabe krops og ansigts masker af fundne forhåndenværende naturmaterialer og enkelte medbragte remedier fra kunstner.

OM KUNSTNEREN

Billede-, video og performancekunstner Marika Seidler er uddannet på Det kgl. Danske kunstakademi i 2001. Seidler har skabt 21 videoinstallationer optaget i Spanien, Danmark, USA, Indien, Libanon, Syrien, Japan, Rusland og Benin.

I 2015 stiftede Marika Seidler, Seidlers SENSORIUM der skaber stedsspecifikke video-kunstværker og sensoriske publikumsinddragende performance-vandringer over større afstande med et lyrisk blik på biologiske mekanismer og landskabets fortælling.

Performances afvikles i Zoologiske haver, skove, åer, vandløb, strande og i havet i samarbejde med Kunsthaller, Museer, Kommuner og Naturcentre.

De Interdisciplinære projekter realiseres i samarbejde med et skiftende hold af performere, sangere, dukkespillere, lydkunstnere, biologer, geologer, zoologer mfl.

I Seidler SENSORIUM performances er det sensoriske fællesskab omdrejningspunktet for publikums oplevelse af kunst og natur. Publikum i alle aldre deltager i landskabet og performerne faciliterer oplevelsen.

Læs mere om Marika: http://www.seidlerssensorium.dk og www.Marikaseidler.com

 

CREDITS

Marika Seidler (fotograf)

X