13. juni: Manon Siv / Walking Landscapes Bornholm

TID: 13. juni kl. 10.00 – 22.00
RUTE: Ekkodalen, Almindingen, Olsker, Krystalsøen, Salomons Kapel/Hammeren
KATEGORI: Dans
DELTAG: Publikum inviteres til at deltage i en simpel stemme- og kropsøvelse forskellige steder på ruten:
* Kl.10.00 ved Vettesmose. Deltagelse ca.30 min. Koordinater: https://goo.gl/maps/fN4ZgAmmLvRA6AcU9
Ved Vettesmose er der en parkeringsplads ca.1,5 km fra mødestedet, så det er muligt at gå tilbage.
* Kl.17.00 bagved Ols Kirke. Deltagelse ca.30 min. Koordinater: https://maps.google.com?q=55.2365939,14.8004065&hl=fr-DK&gl=dk&entry=gps&lucs=swa. Ved Ols kirke er der parkering.
* Kl. 21.00 ved Krystalsøen. Deltagelse ca.45 min. Koordinater: https://goo.gl/maps/EZszsueqA6pinBNV7 Ved Krystalsøen er det muligt at parkere ved Hammeren Fyr. Turen går fra Krystalsøen og ned til havet lidt før Salomons Kapel, så der er en lidt større gåtur tilbage.
OBS: Deltagere bedes tage praktisk tøj på. Turen er ikke for gangbesværede.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

GENNEMSTRØMNING

Krop, vokal og jorden selv anvendes som elementer i denne vandrende koreografi.

Landskab og krop sættes i rungende bevægelse, når Manon begiver sig tværs over øen, for at aktivere øen og kroppens energicentre. I hvert område på ruten vil hun åbne op for det tilhørende chakra med stemmen som instrument. Stemmens toner og vibrationer samt vejrtrækningens konstante rytme vil danne den gyldne tråd, som forbinder den menneskelige krop med naturen via universelle frekvenser.

Vandringen er inspireret af den orientalske lære om chakraer og disses potentialer for healing af kroppen. Den specifikke viden knyttet til øen kommer fra Bodil Egeberg, som er kraniosakral terapeut. Chakra betyder ’hjul’ og kan ses som energihjul, der opsamler og fordeler energi i vores system blandt andet via nervebanerne og meridianbanerne. På samme måde som vi mennesker ifølge den orientalske lære har chakraer, har jorden det også, og chakraerne på Bornholm er stærkt markerede.

Vandringen vil fokusere på fem punkter fra centeret af øen og op til det yderste punkt ude i Østersøen, som hver har et chakra tilknyttet. De chakraer, som fokus vil være på, er solar plexus, hjerte, hals, pande og kronechakraet. Fra Almindingen til Nordlandet vil der på denne dag lyde genklang af vibrerende toner.

OM KUNSTNEREN:

Manon er en fransk-dansk danser, koreograf og kurator, har en BA i Dans og Performance fra Uniarts (SE) og Institut del Teatre (ES) og studerer i øjeblikket en kandidat i Koreografi på DDSKS (DK).

Manons koreografiske arbejde udspringer fra et nysgerrigt barns tilstedeværelse og iagttagelse af en nogle gange fascinerende og andre gange uforståelig verden. Hendes værker inviterer os til at lukke øjnene op for det, der ikke er umiddelbart givet, samt mærke og føle emner, der ofte ikke tales om.

Manon har optrådt i performances af Sara Shelton Mann (US), Elena Córdoba (ES), Jefta Van Dinther (NL/SE), Diego Agulló (ES/DE) etc. Hendes egne værker, samt med kompagniet DuqLav Dance er blevet vist på adskillige venues og festivaler internationalt bl.a. Conde Duque (ES), Copenhagen Contemporary (DK) og Dansehallerne (DK). Med det performative platform Project V har hun optrådt og skabt events på steder som Xenon (DK), Espacio Expectante (MX) og Warehouse 9 (DK).

Læs mere om Manon: www.manonsiv.com

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

13. juni kl. 10

13. juni kl. 11

13. juni kl. 12

13. juni kl. 13

13. juni kl. 14

13. juni kl. 15

13. juni kl. 16

13. juni kl. 17

13. juni kl. 18

13. juni kl. 19

13. juni kl. 20

13. juni kl. 21

13. juni kl. 22

CREDITS

Manon Siv

X