11. aug.: Maja Ingerslev / Walking Landscapes Randers

TID: 11. aug. kl. 08.00-20.00
KATEGORI: Performance
RUTE: I området omkring Fussingø Slot, søen, skoven, stierne. Starter ved borgruinen Fussingø. Slutter i Gammelhaven ved Fussing Sø.
DELTAG: Forbipasserende, gående og kørende på tur kan møde det vandrende hus i området
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

Being a Walking Landscape

Maja Ingerslev vil skabe et vandrende hus lavet af naturmaterialer fra omgivelserne. Det vil være som et ekstra landskab i landskabet, et sneglehus eller en flytbar hule, som hun tager på og flytter sig rundt i landskabet med.

Det vandrende hus refererer både til det basale i at skabe sig et rum at være i, en hule, en beskyttelse, men er også en måde at nærme sig naturens krop, landskabet – bebo landskabet og gå i et med landskabet.

Det er en undersøgelse af, hvordan synet på naturen kan ændres, når vi placeres i et andet rum og perspektiv i forhold til landskabet. Hvordan ser landskabet ud for et dyr, der gemmer sig i krattet eller snegler sig afsted over skovbunden med sit hus på ryggen?

I vandringen bærer Maja landskabet med sig som en slags ekstra skal, sammenføjet med sin krop. Hun sidder mellem grenene som en fugl. Hun kravler over jorden som en snegl, og gennem bladene ser hun en flig af himlen og en krage, der flyver forbi. Publikum går forbi. De ser en forhøjning, en organisk konstruktion, et miniaturelandskab. Hun rejser sig op. I overraskelsen fremkommer et komisk væsen. Landskabet med ben. Halvt menneske og halvt hus beklædt med landskabet.

 

OM KUNSTNEREN

Maja Ingerslevs kunstneriske arbejde udspringer af en personlig insisteren på værdien af den tilbageværende natur og en bekymring for miljøet. Det kunstneriske arbejde er en måde at genetablere vores forhold til naturen og synliggøre de skrøbelige tilstande gennem poetiske og humoristiske værkaktioner.

Maja Ingerslev arbejder med længerevarende projekter, hvor hun undersøger naturfænomener og er til stede udendørs på forskellige naturlokationer. Herefter udvikles observationer og sansninger til nye værkformer imellem medierne fotografi, video, installation og skulptur. Værkerne tager udgangspunkt i forestillingens rum og mødet med værkets materialitet for at skabe en bevægelse mellem det synlige og det usynlige, det virkelige og det imaginære.

Maja Ingerslev vil i 2021-22 være billedkunstner i Randers Kommune som Artist in residence under Huskunstnerordningen. Her udfoldes projektet “Natur og kunst – i poetisk fordybelse”, som er et samarbejde med Randers Kunstmuseum, Randers Naturcenter, Billedskolen Randers Kunstmuseum, kulturforvaltningen og skoleforvaltningen. Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

 

___________________________________________________________________

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

11. aug. kl. 8

11. aug. kl. 9

11. aug. kl. 10

11. aug. kl. 11

11. aug. kl. 12

11. aug. kl. 13

11. aug. kl. 14

11. aug. kl. 15

11. aug. kl. 16

11. aug. kl. 17

11. aug. kl. 18

11. aug. kl. 19

11. aug. kl. 20

 

Foto øverst: Stan Coenders

X