1. juli: Madame Nielsen / Walking Landscapes Aalborg

TID: 1. juli – måske kl. 8-20?
START: Aalborg Centrum
DELTAGELSE: Vandringen kan opleves online
KATEGORI: Uden for kategori
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

PÅ SPORET AF DEN TABTE TID – BIND 14

Madame Nielsen udtaler 31. maj til Nordjyske:

”Jeg har efter mange overvejelser og drevet af et ønske om at gøre noget enkelt og samtidig noget, jeg ikke har gjort før, og dertil noget, der direkte forholder sig til begrebet/forestillingen om et “landskab” og spørgsmålet, om et sådant er naturgivent eller overhovedet eksisterer uden det konkrete menneskelige bliks ramme, valgt at vandre fra centrum af Aalborg, nærmere præcist den seng, jeg overnatter i fra aftenen inden 1. juli, og sydpå via Gug og Johan Strøms Vej 10, hvor jeg boede i 1969-70, samt Gug Skole, hvor jeg dengang gik i skole, bl.a. med forfatteren Pablo Llambias, og hver time og afhængig af, hvor jeg netop befinder mig, at ringe på i det nærmeste hus og bede døråbneren vise mig “det vindue i din bolig, hvorfra man har det bedste udsyn til “landskabet””, og samtidig anmode om lov til at foretage en præcis 3 minutter lang videooptagelse af den pågældende udsigt med fast kameraindstilling. I løbet af de tre minutter vil jeg enten læse en funden tekst om landskabet som fænomen og/eller problem, eller en af mig selv forfattet tekst om samme, eller bede beboeren i huset sige noget om det landskab, vedkommende ser, karakterisere og bedømme det, eller samtale i tre minutter med vedkommende om landskabet “derude”.”

OM KUNSTNEREN

Madame Nielsen er del af den verdensomspændende bevægelse The Nielsen Movement. Enhver Nielsen er ansvarlig for de værker og interventioner, som netop nu udføres af enhver af Nielsen Bevægelsens medlemmer verden over. Madame Nielsen er et potentiale, et mulighedernes væsen, som af og til i sin skaben fremtræder som forfatter, kunstner, performer, iscenesætter, komponist, sangerinde, kulturkritiker, anklaget, fordømt og bejublet, Miss World, den sorte Madonna og Messias, menneske, fugl, hejre mv. I korte mellemtider holder Madame Nielsen desuden foredrag, giver interviews og præsenterer værker af Nielsen Bevægelsen, Das Beckwerk og Claus Beck-Nielsen ved seminarer, festivaler og universitetskonferencer verden over.

Nielsen Bevægelsen stod i årtusindets først årti bl.a. bag litterære værker som den storpolitiske romantrilogi Selvmordsaktionen, Suverænen, Store Satans Fald, og siden Madame Nielsen i 2013 vandrede ind i verden, vandringsværker som Invasionen (2016) og Alverdensvandringerne (2020), romaner som Den endeløse sommer, Det højeste væsen. new-york-gyseren The Monster og senest kærlighedsromanen Lamento. Nielsen Bevægelsen infiltrerer også kunstscenen og har bl.a. haft soloudstillinger i Hamburg, Wiener Festwochen, Berlin, i Nikolaj Kunsthal og på Museet For Samtidskunst. Som scenekunstner og performer står Madame Nielsen bag og midt i bl.a. teater-pentalogien Mediets Teater og soloforestillingerne Tranasformatoren (2014), White Nigger/Black Madonna (2018), og just nu Verdensfrelserinden, og leder pigebandet The Nielsen Sisters. Madame Nielsen er netop nu midt i flygtningestrømmen, hun er i Egypten, i USA, Irak, Iran, Afghanistan, Hamburg, Berlin, Ukraine, Krakow, Moskva og Jammerbugten.

 

DOKUMENTATION

VIDEOS

1. juli kl. 6

1. juli kl. 7

1. juli kl. 8

1. juli kl. 9

1. juli kl. 10

1. juli kl. 11

1. juli kl. 13

1. juli kl. 15

1. juli kl. 16

1. juli kl. 17

1. juli kl. 18

1. juli kl. 19

1. juli kl. 20

CREDITS

Madame Nielsen

X