16. juli: Lotte Fløe Christensen / Walking Landscapes Silkeborg

TID: 16. juli kl. 06.00-18.00
RUTE: Starter i Laven og går mod Silkeborg uden defineret slutsted.
KATEGORI: Performance
DELTAG: Vandringen kan opleves online. Derudover inviteres publikum til at vandre ruten efterfølgende og kigge efter de citater, Lotte efterlader i landskabet.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

TIDSVANDRING

Jeg starter min vandring i Laven udenfor min farmor og farfars gamle hus. Turen begynder på en af min farfars faste gåturs-ruter og går derefter vestpå mod Silkeborg. Jeg medbringer min farfars citat-bog samt mit kamera og laver en vandring, der bliver et samarbejde mellem min farfar, landskabet og mig selv.

Min farfar, der aldrig gik i skole efter 7. klasse og gennem sit liv bl.a. arbejdede som mælkemand, grisebonde og fejemand, sad ofte i sin stol i huset i Laven og læste Kierkegaard, Platon eller andre filosofiske skrifter. Han samlede på citater, og lidt inden han døde gav han en notesbog, jeg engang havde lavet til ham, tilbage til mig – fyldt med de citater, han i årevis havde haft liggende på små papirlapper. Ud over at læse gik min farfar dagligt en tur i Laven og omegn og mente, som de filosoffer han læste, at det var godt for både krop og tænkning at gå.

Hver time på et eksakt tidspunkt stopper jeg, stiller mit kamera op, slår op i citatbogen, læser et citat højt og med inspiration i det tilfældigt udvalgte citat laver jeg en interaktion med landskabet. Jeg fotograferer interaktionen med mit analoge mellemformatskamera, afskriver citatet og lægger eller hænger papiret, hvor den fotografiske performance er foregået.  Dernæst pakker jeg sammen og går videre. Hele sessionen live-streames.

Jeg ser turen som en bevægelse i tre tider; citaternes tid, min farfars tid og min egen tid. Alle tiderne indeholdes i landskabet, jeg vandrer igennem, og jeg tænker den som en hyldest til det, der er, og det som ikke er mere.

OM KUNSTNEREN

Lotte Fløe Christensen er billedkunstner uddannet på Glasgow School of Art, Skotland og Valand Academy, Sverige. Hun arbejder konceptuelt og intuitivt i feltet mellem fotografi, performativitet og skulptur. Det skulpturelle og performative fylder meget i hendes proces, mens hoveddelen af de endelige værker er fotografier.

Naturen er næsten altid til stede i hendes værker og essentiel for hendes arbejde. Lotte bruger landskabet og elementer fra naturen som redskaber til at kigge på den menneskelige væren og eksistens. Hun udstiller både i Danmark og internationalt på bl.a. Galleri Image i Aarhus, Gallery Pikto i Toronto, Canada og Lianzhou International Photography Festival i Kina.

 

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

16. juli kl. 6

16. juli kl. 7

16. juli kl. 8

16. juli kl. 9

16. juli kl. 10

16. juli kl. 11

16. juli kl. 12

16. juli kl. 13

16. juli kl. 14

16. juli kl. 15

16. juli kl. 16

16. juli kl. 17

16. juli kl. 18

X