Foto: Sascha Maric

7. maj: Lilibeth Cuenca Rasmussen

TID: 7. maj kl. 8.00-20.00
KATEGORI: Performancekunstner
DOKUMENTATION: Se nedenfor

Mit indre kompas

 

Jeg har absolut ingen stedsans. GPSen på min telefon redder mig fra at fare vild, hjælper mig med at komme til tiden, til mine aftaler. Jeg har effektiviseret min transporttid og sparer mig selv for stress, når jeg navigerer rundt.

 

Tidligere spurgte jeg altid folk om vej, især i udlandet, og på den måde mødte og kommunikerede jeg altid med en masse mennesker i det offentlige rum. Dette sker sjældnere nu, selvom jeg stadig kan fare vild med en GPS.

 

Med denne fortælling om mit handicap kom jeg til at tænke på, hvor trist det er, at vi mister kontakten med hinanden i det offentlige rum. Mere nu end før med vores smartphones, som er vores redskab til private såvel som professionelle formål. Den faciliterer os med information, underholdning og selskab.

 

Før så folk hinanden an, var observerende, til tider kunne en lille hemmelig flirt opstå i toget. Her i nærværende corona-tider, hvor man risikerer at få bøder for at komme for tæt på andre mennesker, er der endnu mindre kommunikation i det offentlige rum.

 

Mit mål med vandringen er at fare vild, give slip på kontrollen og overblikket, at lade mig styre af instinkter og nysgerrighed.

 

Udover at fare vild vil jeg samle ting op på min vej og bruge det i en installatorisk eller performativ kontekst og efterlade det som et spor på min rute. Jeg starter fra mit hjem på Ydre Nørrebro og begynder at gå mod nord. Og lad os se, hvor jeg ender.

DOKUMENTATION 7. MAJ

FOTO

FILM

I

OM KUNSTNEREN

Født i Manila, Filippinerne (1970). Bor i København. Professor i tidsbaseret performancekunst på Kunstakademiet i Bergen. Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi København (1996-2002).

 

De tilbagevendende tematikker i Lilibeth Cuenca Rasmussens værker er identitet i forhold til køn, etnicitet og tro perspektiveret i en social-kulturel kontekst. Værkerne udspringer fra performance og materialiserer sig i andre medier såsom video, foto, maleri og skulptur. Cuenca engagerer sig ofte i tværæstetiske samarbejder med musik, dans, design m.m. Værkerne konfronterer og engagerer. Hun bruger kroppen (også sin egen) direkte som redskab og medie i mange værker.

 

Seneste udstillinger:

2020: The Other Space, Andersen’s (Contemporary), Hybridization, Charlotte Fogh, Aarhus, København, Step in the right direction, Singapore Biennale, National Museum & Seafocus Art fair, Singapore, The Drawing Room Manila
2019: Herfra hvor vi står, Horsens kunstmuseum. Blandt tidligere vigtige udstillinger: 2011: Speech Matters, Den Danske Pavillon Venedig Biennale, 2009: The Present doesn´t exist in my Mind, Performa09, New York, City, 2008: In Transit, Haus der Kulturen der Welt, Berlin, 2007: Global Feminisms, Brooklyn Museum, New York.

www.lilibethcuenca.com

 

Foto øverst: Hommage à André Cadere co-produktion: Mads Nørgaard, Mads Due & FOS (stok) / fotograf: Sascha Maric