12. juni: Lene Degett / Walking Landscapes Bornholm

TID: 12. juni kl. 08.00-20.00
DELTAG: Vær med til at samle materialer og bygge små huse i landskabet med Lene. Medbring gerne en dolk og evt. en rulle naturtråd. Man skal være godt gående og have praktisk fod- og overtøj på for at deltage.
RUTE: Se kort nederst på siden. Start i Sandvig Bugt ved Færisten. Turen går langs kyststien. Mød Lene følgende steder (streamning starter hver hele time):
8.30: Bugten efter Hammerodde Fyr – 9.30: Salomons Kapel – 10.30: Kælderhalsen på Hammerknuden – 11.30: Friteltpladsen i bugten på Hammer Havn ved Studene (2 kæmpe sten i vandet) – 12.30: På redningsstien ved Tyverenden – 13.30: På stranden nedenfor Mølledam/Mølledalen v. Hammershus – 14.30: På redningsstien på Finnens Top  -15.30: På kysten lige ved Pissebækken – 16.30: På kysten ved skildpadden overfor 1. hus i Vang – 17.30: På kysten lige efter Vang Pier – 18.30: På redningsstien ovenfor Krogeduren (Monolit) – 19.30: På redningsstien ved Klondyke (små Stenbrudssøer)
KATEGORI: Billedkunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

DET LILLE HUS PÅ KYSTEN

Min rute følger redningsstien langs kysten fra Sandvig bugt til Klondyke i Ringebakkerne. Her vil jeg finde “mit” sted og agere nybygger ved at bygge små huse langs kysten af naturens materialer og fund i landskabet: vraggods, skrald og død natur. Jeg vil skabe en konstruktion af det bæredygtige hus og anvende det forgængelige, det tabte, det opskyllede, det “overflødige”.

Da jeg var barn var skoven, klippekysten og stenbruddene på Bornholm min legeplads. Jeg byggede huse i træerne, samlede planter og fangede vanddyr. Mine søskende og jeg lærte fra ganske små navnene på flora og fauna, vi samlede forråd, byggede huler og huse, tegnede og malede i naturen.

Jeg vandrer ofte i barndommens land, i landskabets omskiftelighed, henter mit materiale, vender en sten, plukker en urt eller to, mærkes af vejr og vind, oplader til eller afslutter dagens arbejde, kommunikerer måske oplevelsen og inspireres til arbejdet med kunsten i landskabet.

OM KUNSTNEREN

Lene Degett er billedkunstner og kunstlærer på Bornholm. Hun arbejder med forskellige materialer og kunstformer, lige fra oliemaleri, grafik, installationskunst og Land Art. Fælles for Lenes værker er, at deres abstrakte udtryk henter inspiration i naturen og kulturen omkring hende og fra hendes mange samarbejder med andre kunstnere og rejser til bl.a. Japan, Ålandsøerne, Gotland, Øland og Bornholm.

Læs mere om Lene på: www.degett.dk

_______________________________________________________________________

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

12. juni kl. 8

12. juni kl. 9

12. juni kl. 10

12. juni kl. 11

12. juni kl. 12

12. juni kl. 13

12. juni kl. 14

12. juni kl. 15

12. juni kl. 16

12. juni kl. 17

12. juni kl. 18

12. juni kl. 19

12. juni kl. 20

CREDITS

Lene Degett

X