Janus Kodal Walking Landscapes

Laguner

Laguner er steder, som ikke findes. Steder, som er blevet ædt af havet. Af glemslen. Derfor må du gå ad stier, som ikke findes for at huske det forsvundne. Vandrer, der er ingen veje. Vejene kommer af fødderne, som går.

Hvor
Find en naturlig kystlinje langs en fjord eller bugt. Undgå stier og veje. Vælg det ufremkommelige landskab, bevæbn dig med gode sko og gummistøvler. Din rute kan være en, to, ti kilometer lang. Det er underordnet.

Hvad skal du gøre
Medbring pen og papir. Og ti bordtennisbolde. Bordtennisboldene er tryllesten. De hjælper dig med at huske. Den ene har et navn som din mor. Den anden som den første, der knuste dit hjerte. Den tredje skifter farve, når du lægger den i vand, i sand, i skovbunden. Resten er op til dig.

Når tryllestenene bliver tunge i dine hænder, er der ugler i mosen. Stands fødderne. Læg stenene ud i landskabet. Lad bølger, strøm, vind gøre med dem, hvad de vil. Saml stenene ind igen, og hør, hvad de fortæller. Det er stemmer fra lagunerne, fra det glemte. Skriv ordene ned på papir, og læs dem højt. Sådan fortryller du landskabet med, hvad du har genfundet.

 

Koncept: digter Janus Kodal
www.metropolis.dk/janus-kodal-aabenraa

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – hovedpartner i Aabenraa er Aabenraa Kommune i samarbejde med Billedkunstrådet, Danmarks Naturfredningsforening Aabenraa og Biblioteker og Borgerhuse i Aabenraa.