3. aug.: Janus Kodal / Walking Landscapes Aabenraa

Rute: 11 km fra Nørretorv til Spramhuse
Vandredato: 3. august 2021 kl. 9-21

 

LAGUNER

Laguner er steder, hvor havet spiser af kysten. Steder, hvor landet mangler. Laguner er steder, hvor minder har sat sig i fraværet af den barndom, Janus Kodal havde. I Aabenraa. I skoven. Ved stranden. I gader, på trapper, med slåskampe og kys, med æblerov og dialekter, han lærte at tale.

Det var en langsom vandring, hvor indtryk og minder fik tid og plads til at blande sig med hinanden. Og hvor føddernes rytme satte sig spor i de digte, han skrev og ofrede til stederne undervejs.

Janus’ fødder gik mod steder, som har sat spor i hans erindring. Steder, som er underligt tomme. For erindringen er ingen tjener. Den er ikke tjenstvillig – tværtimod ændrer minderne sig med lysets skiften; drømmene bygger høfder; en tom slynge knirker i det afdøde træ; et mareridt får den opskyllede tang til at rådne, så øjnene løber i vand.

Laguner var en vandring mod steder, som ikke findes; steder, som er faldet ned i huller; steder, som er bygget af historier og historier om historier. Når telefonen ringer ved aftentid, og nogen er død, blæser stederne væk som aske. Derfor var Laguner en vandring uden veje; en vandring, hvor vejen formedes af føddernes gang; en vandring mod steder, som måske kan genfortrylles med ord og digte.

OM KUNSTNEREN

Janus Kodal er uddannet fra Forfatterskolen i 1991. Han debuterede samme år med digtsamlingen ANTOLOGI og har siden udgivet en lang række bøger, der undersøger temaer som passion og identitet.

 

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

3. aug. kl. 9

3. aug. kl. 10

3. aug. kl. 11

3. aug. kl. 12

3. aug. kl. 13

3. aug. kl. 14

3. aug. kl. 15

3. aug. kl. 16

3. aug. kl. 17

3. aug. kl. 18

3. aug. kl. 19

3. aug. kl. 20

3. aug. kl. 21

CREDIT:

Janus Kodal