3. aug.: Janus Kodal / Walking Landscapes Aabenraa

TID: 3. august kl. 09.00-21.00
KATEGORI: Lyrik
RUTE: Nørretorv, via Laimun, Åbæk, Skarrev, Fiskersti, Løjt Sønderskov, Spramhuse
DELTAG: Alle er velkomne til at gå med. Mødested: Rebekkagang på Nørretorv kl. 9. Meget af vandringen foregår på ujævnt underlag på stranden, og det er nødvendigt, at man er godt gående.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

LAGUNER

Laguner er steder, hvor havet spiser af kysten. Steder, hvor landet mangler. Laguner er steder, hvor minder har sat sig i fraværet af den barndom, jeg havde. I Åbenrå. I skoven. Ved stranden. I gader, på trapper, med slåskampe og kys, med æblerov og dialekter, jeg lærte at tale.

Min vandring gik fra Rebekkagang ved Nørretorv via Kilen, Laimun og ud langs fjordens nordside. Så langt jeg kunne nå på en dag. Det var en langsom vandring, hvor indtryk og minder fik tid og plads til at blande sig med hinanden. Og hvor føddernes rytme satte sig spor i de digte, jeg skrev og ofrede til stederne undervejs.

Mine fødder gik mod steder, som har sat spor i erindringen. Steder, som er underligt tomme. For erindringen er ingen tjener. Den er ikke tjenstvillig – tværtimod ændrer minderne sig med lysets skiften; drømmene bygger høfder; en tom slynge knirker i det afdøde træ; et mareridt får den opskyllede tang til at rådne, så øjnene løber i vand.

Laguner var en vandring mod steder, som ikke findes; steder, som er faldet ned i huller; steder, som er bygget af historier og historier om historier. Når telefonen ringer ved aftentid, og nogen er død, blæser stederne væk som aske. Derfor var Laguner en vandring uden veje; en vandring, hvor vejen formedes af føddernes gang; en vandring mod steder, som måske kan genfortrylles med ord og digte.

 

OM KUNSTNEREN

Janus Kodal er født i 1968 og er uddannet fra Forfatterskolen i 1991. Han debuterede i 1991 med digtsamlingen ANTOLOGI og har udgivet i alt seks digtsamlinger, senest HOVEDBANEN OG ANDRE IMPULSKØB, 2008.

 

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

3. aug. kl. 9

3. aug. kl. 10

3. aug. kl. 11

3. aug. kl. 12

3. aug. kl. 13

3. aug. kl. 14

3. aug. kl. 15

3. aug. kl. 16

3. aug. kl. 17

3. aug. kl. 18

3. aug. kl. 19

3. aug. kl. 20

3. aug. kl. 21

CREDIT:

Janus Kodal

X