9. juni: Kitt Johnson

TID: 9. juni kl. 09.00-21.00
STARTSTED: Horsekildevej, Valby
KATEGORI: Danser / koreograf
VÆR MED: Følg live-stream kl. 19 og 20 for at få mødested for den afsluttende aktion kl. 21
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

LYMPHATISK AKTION

                                           

Lad os antage, at mennesket er et stykke natur.
Og som sådan uløseligt forbundet med planeten.

 

Lad os antage, at mennesket er en underorganisme i den planetære krop.
Og som sådan underlagt planetens stofskifte.

 

Lad os antage, at menneskets lymfestrøm glider sømløst sammen med planetens.
Og således er i uophørligt flow med den planetariske krop.

 

Lad os så antage, at mennesket begynder at udvise dysfunktionel adfærd, mister den hårfine sans for balance.
Og således obstruerer strømmen og skaber planetarisk ubalance.

 

Lad os så antage, at planetens lymfekrop bliver så presset, at den geninficerer sin underorganisme………….

 

Lymphatisk Aktion er et fartøj, der navigerer gennem en corona-ramt by. Et værktøj til genåbning af lymfestrømmen.

 

(Lymfesystemet er groft sagt immunforsvarets transportstruktur; og flowet i den er forudsætningen for, at immunforsvarets aktionseliteenhed, de hvide blodlegemer, kan komme frem og tilbage i kroppen, og at nye hvide blodlegemer kan komme i aktion, og gamle bortskaffes. Derfor er lymfen fundamental for immunforsvarets funktionsdygtighed).

LYMPHATISK MANUAL – se dagens første streaming kl. 9 for en detaljeret demonstration af forløbet

 

  • Vælg et sted at stå. Mærk dine fødder og forbindelsen til jorden. Træk vejret med den forbindelse.

 

  • Læg hånden på dit brystben. Træk vejret med berøringen. Stryg derefter brystbenet og området omkring det, til det føles behageligt varmt – alt imens du langsomt og ”smagende” drejer dig rundt i alle verdens hjørner. Når du har fundet den retning, der føles bedst, så bliver du der.

 

  • Med fingerspidserne banker du nu let på den øvre del af brystbenet – 3×20 gange – i raskt tempo. Observer, hvad der sker i kroppen i pauserne og til slut.

 

  • Forestil dig nu, at du tager lange handsker på. Med venstre hånd trækker du fra højre hånds fingerspidser ”handsken” hele vejen op til armhulen og stryger videre ind mod hjertet, SAMTIDIG med at højre hånd/arm skubber ind i ”handsken”. Skift arm. Efter gentagne træk/skub med armene skifter du til benene. Nu trækker du lange strømper på, samtidig med at du skubber benet ind i ”strømpen”. Fortsæt strøgene hele vejen op til hjertet. Træk vejret med det, der sker.

 

  • Placer armene ned langs siderne af kroppen. På en indånding fører du dem så, med opadvendte håndflader, til navleniveau, vender håndfladerne nedad, og på en udånding skubber du dem tilbage til udgangspunktet. Gentag, til det er manifesteret. Herefter kan du med samme bevægelses-/åndedrætsprincip begynde at skubbe og trække i forskellige retninger. Bevægelseskvaliteten er flydende og Tai Chi-agtig. ”Smag” på retningerne: hvor meget skub, og hvor meget træk, og hvilket tempo er der brug for. Stol på det, det kommer.

 

  • Slutteligt kan du løsne op og lade dig bevæge frit af, hvad der kommer til dig. Hvad er der brug for her og nu? Hvad har du brug for, og hvad har stedet brug for? Træk vejret med det, der sker, og stol på det, der kommer.

 

              God fornøjelse!

DOKUMENTATION 9. JUNI

København i en coronatid: snapshots fra den ”usynlige” del af værket Lymphatisk Aktion – opsamlet undervejs på ruten under research og under selve aktionen i perioden 17. maj – 9. juni 2020

FILM

KL. 09.00

KL. 10.00

KL. 11.00

KL. 12.00

Kl. 13.00

KL. 14.00

KL. 15.00

KL. 16.00 – 1

KL. 16.00 – 2

KL. 17.00

KL. 18.00

KL. 19.00

KL. 20.00

KL. 21.00

OM KUNSTNEREN

 

Danser og koreograf Kitt Johnson har soloformen som sit primære fokus, men hendes repertoire spænder vidt og rummer flere ensemble-, nycirkus- og stedsspecifikke værker samt en enkelt børne- og familieforestilling. Som en rød tråd gennem alle værker løber interessen for universelle/eksistentielle tematikker og en minimalistisk udtryksform.

 

Hun turnerer flittigt, nationalt og internationalt. Og som kunstnerisk leder af scenekunstkompagniet X-act arrangerer og kuraterer hun desuden løbende en række performancefestivaler, bl.a. den stedsspecifikke MELLEMRUM og C!CAF, Copenhagen Circus Arts Festival. Hun har med disse gjort det til sit mål at skabe platforme for dialog og udveksling i det nationale såvel som internationale scenekunstmiljø.

 

Kitt Johnsons virke er gennem tiden blevet anerkendt med en lang række priser, nomineringer og legater i Danmark og internationalt. Senest, i 2018, modtog hun Statens Kunstfonds hædersydelse.

 

www.kittjohnson.dk
www.ccaf.nu

 

Kitt Johnson Metropolis Walking CopenhagenFoto: Lao Chi Wai