25. juni: Kirsten Dufour + Finn Thybo Andersen / Walking Landscapes Aalborg

TID: 25. juni kl. 10.00 – 22.00
RUTE: Nørrekær øst for Aggersund til Vår (Staun) med en kort sejlads i en fladbundet kaag (v/Nibe Kaaglaug) – via Waar Hovedgaard – Marbjerg – Bollerup – Pumpestationen Brøndum Kanal – Nørrekær Enges Vindmøllepark – Landartprojektet LAND.
DELTAGELSE: Vandringen kan følges via live-stream.
KATEGORI: Billedkunst
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

VINDEN, VANDET OG FLAGERMUS

Kirsten og Finn har boet ved Nørrekær ved Limfjorden i Nordvesthimmerland siden 1971 og har fulgt udviklingen i området. Under deres vandring spørger de ind til, hvilke alternativer der er til stordrift og udvinding af naturen. Omkring dem er affolkningen i fuld gang. Landsbyen Bollerup er jævnet med jorden for at give plads til vindmølleparken. Markerne sammenlægges til stordrift, de små gårde og husmandssteder nedlægges og forsvinder. Læhegnene mellem markerne forsvinder et efter et.

”Hvad med insektpassagerne og biodiversiteten, ynglende fugle og flagermus? Er stordrift og kæmpe vindmølleparker prisen for omstillingen til fremtiden?”, spørger de to kunstnere med deres vandring.

OM KUNSTNEREN

Billedkunstnerne Kirsten Dufour og Finn Thybo Andersen har haft et tæt samarbejde siden 1970, både i deres jyske lokalområde, i hovedstadsområdet og andre steder i verden. Sammen har de eksperimenteret med udvikling af kunstneriske strategier som konceptkunst for at møde publikum i det offentlige rum – som intervention i byrummet og som kritisk landart i naturen.

 
DOKUMENTATION

VIDEOS

25. juni kl. 10

25. juni kl. 11

25. juni kl. 12

25. juni kl. 13

25. juni kl. 14

25. juni kl. 15

25. juni kl. 16

25. juni kl. 17

25. juni kl. 18

25. juni kl. 19

25. juni kl. 20

25. juni kl. 21

25. juni kl. 22

CREDITS

Kirsten Dufour & Finn Thybo Andersen

X