29. august: Karen Nhea Nielsen / Walking Landscapes Guldborgsund

TID: 29. august kl. 09.00-21.00
KATEGORI: Performance
RUTE: Start ved Nykøbing Falsters Slotsruin – via Bangsebro – Øverup – Tåderup – Borremosen – Virket – Særslev – slut ved Hesnæs

 

EN HEKSEVANDRING

“Og hun vendte sig om og pissede ind i gården, lige der, i biblioteksdamens indkørsel”, siger min søster og peger. Vi står og kigger over hækken.

I landsbyerne omkring mit barndomshjem på Falster foregik historien om Anne Palles, der blev dømt til bålet for trolddom i 1693. Det bliver Danmarks sidste officielle heksebrænding. En historie, der allerede fascinerede mig og mine søskende dengang vi kunne stå hjemme i haven og forestille os, hvordan Anne Palles pissede al ulykke ind i herredsfogedens gård.

Med udgangspunkt i historien om Anne Palles vil jeg skabe en poetisk vandring der vil undersøge vores forestillinger om hekse og overtro i omgivelserne omkring os. En vandring, der med billeder og ord vil blande fortid og nutid i et sammensurium af de sagn og myter der udspiller sig i landskabet, de historier mig og mine søskende fortalte hinanden som børn og de ting vi ved om Anne Palles retssag.

 

“… Jeg er blevet troldeskudt, jeg er blevet stenskudt, jeg er blevet skudt af en jomfru, som er under og over jorden.”

– Anne Palles fremsagde denne bøn for dem, som var elle- og pileskudte.

 

Gennem 13 nedslag i landskabet vil små fortællinger udspille sig i forsøget på at gå i sporene af Anne Palles. En historie med heksen som tærskelfigur, mystik og moser, nye og gamle spor i landskabet, bønner og ritualer.

 

OM KUNSTNEREN:

Karen Nhea Nielsen (f. 1990) er billedkunstner, performer og samler af noter, citater, tanker og situationer, som hun genspiller i sit hoved igen og igen, og ”så sagde jeg og så sagde du og så kiggede jeg ham i øjnene og sagde nej”. Hendes værker er på samme måde ofte en lang tale, en recitering af hendes manuskripter, fremført enten af hende selv eller sammen med kollegaer og venner. Hun interesserer sig for de drifter, der driver os som mennesker, i søgen efter noget andet end det der er, i forestillingerne om det liv, vi har lært at stræbe efter.

Karen Nhea Nielsen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2019. Hun indgår ofte i kunstneriske samarbejder, og forsøger således at begribe individets forhold til fællesskaber; de ambivalente forhold vi har til institutioner, processer og hinanden.

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG 

VIDEOS 

KL. 09

KL. 10

Kl. 11

KL. 12

KL. 13

KL. 14

KL. 15

KL. 16

KL. 17

KL. 18

KL. 19

KL. 20

KL. 21

CREDIT: 

Topfoto: Karen Nhea Nielsen
Portrætfoto: Christian Kjær