25. oktober: Kamilla Askholm Jørgensen / Walking Landscapes Aarhus

TID: 25. oktober, kl. 06.00–18.00
KATEGORI: Performance
RUTE: Foerlev Møllevej, 8660 Skanderborg -> Moesgård Strand (til højre for parkeringspladsen ved det gule Fiskerhus.)
DELTAG: Kom til fællessang ved det afsluttende ritual på Moesgård Strand kl 17:30. Medbring gerne lommelygte, stearinlys eller telefon der kan lyse, så man kan læse teksten til fællessangen.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

MØDET MED KERNEN

Ordet “kerne” kan repræsentere det inderste indre i et menneske – det mest autentiske, vi kan finde i os selv.

 

En kerne kan også være en del af en plante, noget der gror i naturen, noget vi kan spise, det inderste af en celle. En kerne kan spire. Den kan ligge i jorden i tusinder af år og stadig spire, når den nærmer sig overfladen – får de optimale forhold; vand, varme og lys. Som kernen, der har ligget tusinder af år under jordlag og muld, kan et menneskes kerne ligge gemt i dybet af livets omstændigheder. Vandringen “Mødet med kernen” vil skabe en poetisk fortælling om et menneskes rejse ind til sin kerne.

 

På vandringen vil jeg lave små ritualer, der illustrerer forskellige dele af rejsen. Jeg vil slå mit sanseapparat helt ud og bruge barndommens nysgerrighed og umiddelbarhed til legende og uforstyrret at undersøge, hvad der ligger gemt under lag af jord, blade og sten – hvad der ligger gemt i kernen. Jeg vil bevæge mig langsomt og fordybe mig i det givne nærvær, naturen byder på.

 

Vandringen vil gå fra mit barndomshjem i skoven ved Illerup Ådal gennem det istidsprægede og løvdækkede landskab til den bølgende åbne fjord ved Moesgård Strand. Jeg vil både bevæge mig via velkendte stier, veje og steder og krydse nye. I løbet af vandringen vil jeg mødes med to kunstnere, hvor vi performativt vil undersøge dele af rejsen ind til kernen. Afslutningsvis er alle aldre meget velkomne til at møde mig til højre for parkeringspladsen på Moesgård Strand ved det gule fiskerhus og være med til en fællessang. Vi mødes kl. 17:30 på Moesgård Strand.

OM KUNSTNEREN

Sangen “Jeg ved en lærkerede” beskriver et barns relation til naturen i form af omsorgsfølelse og nysgerrighed. Det er dette blik for naturen, jeg som kunstner forsøger at genskabe i min praksis. Jeg kombinerer den legende tilgang til skovens magi med en naturvidenskabelig faglighed. Med nærvær og stedsspecifik bevidsthed indbyder jeg tilskueren til at bryde de imaginære afgrænsninger mellem natur og krop via sanserne og derved danne nye fortællinger om nuet og fremtiden.

Jeg lever mig ind i de landskaber, som jeg arbejder i, hvor jeg bruger min egen krop som måleenhed til at fortolke og videreformidle, hvad jeg bliver draget af og er nysgerrig på. Med formidlingen håber jeg at inspirere deltagerne til at opleve deres relation til og syn på naturen i et bredere spektrum. Jeg håber at skabe en bevidsthed om den tilknytning, vi har til naturen, både i et biologisk lys og i vores ubevidste sindelag.

Efter 11 år i storbyer er jeg vendt hjem til mit oprindelige “habitat”: skoven ved Illerup Ådal, Skanderborg. Her bor og arbejder jeg. Jeg laver biologisk korrekte plantemalerier, skulpturer, rollespil, undervisning og guidede oplevelser i naturen og samarbejder også med forskningsprojekter og kulturinstitutioner.

https://kamillaaskholmjorgensen.com/

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

25. okt. kl. 6

25. okt. kl. 7

25. okt. kl. 8

25. okt. kl. 9

25. okt. kl. 10

25. okt. kl. 11

25. okt. kl. 12

25. okt. kl. 13

25. okt. kl. 14

25. okt. kl. 15

25. okt. kl. 16

25. okt. kl. 17

25. okt. kl. 18