11. oktober: Jonas Erboe Rasmussen / Walking Landscapes Vejle

TID: 11. oktober kl. 09.00 – 21.00
KATEGORI: Performance 
RUTE: Kiddesvej
DELTAG: Alle er velkomne til – når som helst – at gå en tur med mig. Mødestedet og ruten er simpel: op og ned ad Kiddesvej. Vi vil nå toppen og nyde udsigten på vej ned.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

KIDDESVEJ

Overalt gælder det, at absurditeten opstår ved en sammenligning”

– Albert Camus

 

Mandag den 11. oktober vil jeg udfordre Kiddesvej i Vejle. Konceptet er simpelt: I 12 timer vil jeg gå op og ned ad vejen. Jeg vil nå toppen og nyde udsigten på vej ned. Gentagne gange. Det er vandringens ramme.

Undervejs vil jeg notere tid og antallet af ture op og ned ad bakken med kridt på vejen. Vejen vil stå tilbage som et malet lærred, en konkret dokumentation over det skete. En dokumentation, der vil forsvinde over tid, når landskabet – vind og vejr – tager over og sletter mine spor.

Kiddesvej er en kendt del af landskabet i Vejle. Kiddesvej er 450 meter og har en gennemsnitlig stigningsprocent på 11%. De skrappeste steder stiger vejen med 19%. Det er en vej, som de fleste i Vejle og omegn har et forhold til og en fælles forståelse af: den er hård. 

Hvert år samles hundredvis af mennesker langs vejen for at se professionelle cykelryttere kæmpe sig op ad bakken i cykelløbet PostNord Danmark Rundt. Jeg har selv stået på vejen og set det. Hvordan de rokker cyklen fra den ene til den anden side af vejen, hvordan tungerne luftes som sokker på en tørresnor. 

Kiddesvej er forståelsesrammen. Det er det konkrete og velkendte landskab, jeg bruger til at fange opmærksomheden. Jeg udnytter forståelsen af det velkendte ved at stille spørgsmål til det. Og det stiller spørgsmålet: hvorfor vil han op og ned ad Kiddesvej i 12 timer? Det er jo absurd.

https://www.instagram.com/jonas.erboe/

OM KUNSTNEREN
Jonas Erboe (1992) er billedkunstner og arbejder primært med performance i det offentlige rum og det performative spor i billedskabelsen. Han arbejder med udgangspunkt i den enkelte og gentagende handling, der over tid stiller spørgsmål ved vedtagne sandheder. Oftest ved brug af overdrivelse og humor. Her arbejder han med benspænd, der skaber en konkret og forståelig ramme for værket, hvori processen kan udfolde sig og det uforudsigelige møde med omgivelserne – landskabet og menneskene – kan skabes. Jonas Erboe undersøger dynamikken mellem at have kontrol og give slip. Det tillader det uforudsigelige at råde og dermed muligheden for, at et nyt sprog kan opstå.

Jonas Erboe er studerende ved Kunstakademiet i Bergen. Han har desuden en baggrund som journalist – blandt andet med base i Vejle. Senest har han arbejdet med fænomenet maraton, der har resulteret i en række maratonløb i små lukkede eller afgrænsede rum.

 

Foto nederst: Jonas Normann

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

11. okt. kl. 9

11. okt. kl. 10

11. okt. kl. 11

11. okt. kl. 12

11. okt. kl. 13

11. okt. kl. 14

11. okt. kl. 15

11. okt. kl. 16

11. okt. kl. 17

11. okt. kl. 18

11. okt. kl. 19

11. okt. kl. 20

11. okt. kl. 21

CREDIT:

Topfoto: Gitte Sætre

Foto 2: Jonas Normann

X