11. oktober: Jonas Erboe Rasmussen / Walking Landscapes Vejle

TID: 11. oktober kl. 09.00 – 21.00
KATEGORI: Performance 
RUTE: 32 km på Kiddesvej

 

KIDDESVEJ

Overalt gælder det, at absurditeten opstår ved en sammenligning”

– Albert Camus

 

Mandag den 11. oktober udfordrede Jonas Erboe Rasmussen på Kiddesvej i Vejle. Konceptet var simpelt: I 12 timer gik han op og ned ad vejen. Han nåede toppen og nød udsigten på vej ned. Gentagne gange. Det var vandringens ramme.

Undervejs notede han tid og antallet af ture op og ned ad bakken med kridt på vejen. Vejen stod tilbage som et malet lærred, en konkret dokumentation over det skete. En dokumentation, der efterfølgende forsvandt over tid, da landskabet – vind og vejr – tog  over og slettede hans spor.

Kiddesvej er en kendt del af landskabet i Vejle. Den er 450 meter og har en gennemsnitlig stigningsprocent på 11%. De skrappeste steder stiger vejen med 19%. Det er en vej, som de fleste i Vejle og omegn har et forhold til og en fælles forståelse af: den er hård. 

Hvert år samles hundredvis af mennesker langs vejen for at se professionelle cykelryttere kæmpe sig op ad bakken i cykelløbet PostNord Danmark Rundt. Jonas har selv stået på vejen og set, hvordan de rokker cyklen fra den ene til den anden side af vejen, hvordan tungerne luftes som sokker på en tørresnor. 

Kiddesvej var forståelsesrammen. Det var det konkrete og velkendte landskab, som Jonas brugte til at fange opmærksomheden. Han udnyttede forståelsen af det velkendte ved at stille spørgsmål til det.

OM KUNSTNEREN
Jonas Erboe (1992) er billedkunstner og arbejder primært med performance i det offentlige rum og det performative spor i billedskabelsen. Han arbejder med udgangspunkt i den enkelte og gentagende handling, der over tid stiller spørgsmål ved vedtagne sandheder. Oftest ved brug af overdrivelse og humor. Her arbejder han med benspænd, der skaber en konkret og forståelig ramme for værket, hvori processen kan udfolde sig og det uforudsigelige møde med omgivelserne – landskabet og menneskene – kan skabes.

 

Foto nederst: Jonas Normann

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

11. okt. kl. 9

11. okt. kl. 10

11. okt. kl. 11

11. okt. kl. 12

11. okt. kl. 13

11. okt. kl. 14

11. okt. kl. 15

11. okt. kl. 16

11. okt. kl. 17

11. okt. kl. 18

11. okt. kl. 19

11. okt. kl. 20

11. okt. kl. 21

CREDIT:

Topfoto: Gitte Sætre

Foto 2: Jonas Normann