6. aug.: Jeppe Sand / Walking Landscapes Aabenraa

TID: 6. august kl. 04.00-16.00
KATEGORI: Lydfortælling
RUTE: I og omkring byen Bov.
DELTAG: Vandringen kan opleves online, og efterfølgende kan publikum gå Jeppes rute med lydfortællingerne i ørene.

 

LYDEN AF SØNDERJYSKE RØDDER

I og omkring byen Bov er landskabet er fyldt med historiske ledetråde der peger tilbage på tider, som har gjort området til dét Sønderjylland, vi kender i dag. Med drivkraft i sine egne glemte sønderjyske rødder vil scenekunstner, Jeppe Sand, udfolde, levendegøre og dramatisere ud fra en række af de historiske artefakter. Herigennem vil han skabe en række lydfortællinger til udvalgte områder i landskabet, som kobler fantasi, historie, virkelighed og en antropologisk tilstedeværelse i området. Disse lydfortællinger er ligesom teaterforestillinger, hvor publikums indre fantasi er scenen, landskabet er scenografien og Jeppes fortælling er manuskriptet.

Vandringen sker i samarbejde med Oldemortofts Museum, som vil give historisk sparring til vandringen samt gøre det muligt for publikum efterfølgende at gå Jeppes rute med lydfortællingerne i ørene.

Jeppes slægt er fra Sønderjylland, men det ikke noget han hverken ved meget om eller tænker over i dagligdagen. Men da Jeppe finder hans afdøde farfars gamle armbåndsur, bliver han opslugt af at undersøge den del af hans sønderjyske slægt, som hans farfar kommer fra.

Vandringen vil undersøge historiske områder i landskabet, som ikke har noget med Jeppes slægt at gøre. Men han håber og tror at den fordybende proces samtidig vil kaste lys på, hvad vil det sige at være sønderjysk, også for Jeppe.

OM KUNSTNEREN

Jeppe Sand er scenekunstner og instruktør med base i Odense og har skabt professionelt scenekunst siden 2010 med afsæt i den rå virkelighed. Jeppe har arbejdet på Odense Teater, Teater Momentum, Det Skrå Teater, Øhavsmuseet mv. Jeppe er også leder af Teaterhøjskolen i Ryslinge, hvor han underviser i netop denne praksis.

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

6. aug. kl. 4

6. aug. kl. 5

6. aug. kl. 6

6. aug. kl. 7

6. aug. kl. 8

6. aug. kl. 9

6. aug. kl. 10

6. aug. kl. 11

6. aug. kl. 12

6. aug. kl. 13

6. aug. kl. 14

6. aug. kl. 15

6. aug. kl. 16

CREDIT:

Nicolai Brix

X