13. juli: Jacob Juhl / Walking Landscapes Silkeborg

TID: 13. juli kl.09.00-21.00
RUTE: Engesvang via Kjellerup til Silkeborg
KATEGORI: Lyrik
DELTAG: Vandringen kan opleves online
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

AFSKED

Mit indre landskab er formet af Midtjylland. Mine bedsteforældre var midtjyske bønder, og blandt mine forfædre var tyskere, der kom til Jylland for at dyrke kartofler på den ufrugtbare hede i 1700-tallet.

Jeg er rundet af et landskab, som nødvendigvis må forandre sig, fordi det er baseret på rovdrift og monokulturer og truer biodiversiteten. Det landskab, der har formet mig, og som jeg forbinder med begrebet “Danmark”, må gennemgå en nødvendig forandring, og fremtidens midtjyder vil vokse op med en anden type landskab, som de vil forbinde med “Danmark”.

Nu vil jeg sige farvel til dette landskab. Min afsked er i udgangspunktet personlig, fordi jeg efter at have levet store dele af mit liv på Silkeborg-egnen, netop er flyttet til Aarhus. Men afskeden er også en allegori over den nødvendige forandring af landbrugssamfundets landskab, nu og i fremtiden.

På min vandring vil jeg skrive et rituelt digt på 12 vers, der improviseres undervejs. Jeg vil løbende lade sansninger, indtryk og indfald afgøre, hvad der former de enkelte vers. En gang i timen nedskriver jeg, hvad jeg har digtet, og foran kameraet læser jeg verset højt, og pakker det ned i en æske. Denne gemmes et sted i landskabet, og jeg noterer mig koordinaterne, og tager et foto af nogle særlige kendetegn ved landskabet. Når turen er overstået, opretter jeg 12 geocaches med æskerne. Således bliver der et fysisk spor i landskabet efter min vandring, og fra hver geocache kan man følge et link til filmene fra vandringen mm.

 

OM KUNSTNEREN
Visuel kunstner og forfatter Jacob Juhl har det meste af sit liv arbejdet med kunst i form af fotografi, lyrik, tegning, maleri, video, musik, skulptur, installation, kunstbøger mm.

I de seneste 15 år har hans kunstpraksis haft fokus på menneskets forhold til naturen ud fra en uudtømmelig fascination af mennesket som en sælsom tærskel mellem natur og kultur. Ved at integrere aktuelle naturvidenskabelige emner med erkendelsesfilosofiske spørgsmål, forsøger han at udviske grænserne mellem det, vi kalder “naturligt” og “kunstigt”.

Læs mere: www.jacobjuhl.dk

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – DE 13 NEDSLAG

13. juli kl. 9

13. juli kl. 10

13. juli kl. 11

13. juli kl. 12

13. juli kl. 13

13. juli kl. 14

13. juli kl. 15

13. juli kl. 16

13. juli kl. 17

13. juli kl. 18

13. juli kl. 19

13. juli kl. 20

13. juli kl. 21

CREDITS

Jacob Juhl

 

X