Helga Rosenfeldt-Olsen Walking Landscapes Skagen

4. september: Helga Rosenfeldt-Olsen / Walking Landscapes Skagen

TID: 4. september kl. 08.00-20.00
KATEGORI: Performance
RUTE: Bunken rasteplads, Råbjerg Mile, Kandestederne
DELTAG: Du kan deltage i en gruppeworkshop i begyndelsen eller slutningen af vandringen. Mødested og tidspunkt: Stranden ved Bunken Rasteplads kl. 8:20 eller Isbunkeren ved Kandestederne kl. 18:20. Læs mere her nedenfor.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

JEG ER NATUR
– En kropslig og sanselig udveksling med og indtagelse af landskabet.

Jeg tror, at vi mennesker, almindeligvis kun lever en lille del af det liv, der er muligt for os. Vi kan opnå en langt stærkere intensitet og leve meget rigere end vi tror. Men det kræver en udvidet åbenhed og følsomhed. Og her spiller tiden og langsomheden en væsentlig rolle. Begiver den rejsende sig langsomt, ganske langsomt ud på en vandring, sker det, han oplever en ændring med sig selv. Både på det ydre og indre plan. En ændring der kan få stor betydning for hans måde at se verden på.
– Alexander Carnera Ljungström

Helga Rosenfeldt-Olsen Walking Landscapes Skagen

Jeg er formet af det Nordjyske landskab. Af afstanden til himlen, vindens duft, horisontens lys.

Den 4. september vil jeg langsomt vandre med solen fra østkysten til vestkysten. Undervejs vil jeg møde Råbjerg Mile, der langsomt vandrer den modsatte vej. Gennem 12 timers bevægelse stiller jeg mig til rådighed for det øjeblikkelige landskab, der åbenbarer sig for mig. Jeg vil lade den krop, jeg er i dag, møde det evigt foranderlige landskab omkring Milen og undersøge vores relation.

Jeg vil bevæge mig og lade mig opsluge af overflader, hulrum eller udposninger, der kalder på min krop. Jeg vil møde landskabets teksturer mod min hud, dets skala og former imod min anatomi.

JEG ER NATUR og vil for et øjeblik smelte sammen med det, der oprindeligt var min støbeform.

Helga Rosenfeldt-Olsen Walking Landscapes Skagen

 

OM KUNSTNEREN

Helga Rosenfeldt-Olsen er kunstnerisk leder i Wunschmacine, iscenesætter, performer og antropolog. Hun bevæger sig i krydsfelter mellem fagligheder og kunstneriske udtryk. Med et ben på hver side af hækken bruger hun sit kunstneriske virke til at udforske og skabe møder; mellem mennesker; mellem kroppe og landskaber; mellem væsner, fagligheder og forståelser.

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

4. sept. kl. 8

4. sept. kl. 9

4. sept. kl. 10

4. sept. kl. 11

4. sept. kl. 12

4. sept. kl. 13

4. sept. kl. 14

4. sept. kl. 15

4. sept. kl. 16

4. sept. kl. 17

4. sept. kl. 18

4. sept. kl. 19

4. sept.. kl. 20

 

Fotos: Maja Nydal