13. sept.: Helene Kvint / Walking Landscapes Roskilde

TID: 13. sept. kl. 08.00-20.00
KATEGORI: Performance
RUTE: Fra Æblehaven gennem kolonihaven til Hedeland

 

AT SKABE LIV, AT SKABE SIG ET LIV

Helene Kvints storebror er førtidspensionist og omnilog. Han indsamler frø fra hele verden og planter dem i sin lille kolonihave, som ligger ved siden af, hvor han bor. Når skuddene er store nok, tager han ud til de nye naturområder, som de seneste år er skudt op omkring Roskilde. I disse områder planter han sine træer, uden at kommunen eller andre ved det. Han skaber skove af mammuttræer, papegøjebuske, californisk kastanje, valnød, blåbær, rododendron og fyr.

Sammen med sin bror vandrede Helene gennem jordlag, søer og skove af finurlige arter. De startede kl. 8.00 fra hendes brors hjem i Æblehave, besøgte hans kolonihave, hvor de små træer er i pleje, og fortsatte rejsen ud til Hedeland.

”Træerne er som mennesker. De skænker skygge og kølighed. De står midt i byen sammen med husene, samlede i grupper eller enkeltvis. Træer kan have forbavsende former. Arterne varierer, et spil af former og farver, af tæthed og tyngde, lethed og ynde. Krogede, skæve, ranke og smækre. Altid taler de til os.

– Helene Kvints morfar, overstadsgartner Willy F. Hansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM KUNSTNEREN

Helene Kvint arbejder med udgangspunkt i personlige fortællinger eller erfaringer, som udtrykkes poetisk, humoristisk og medmenneskeligt. Hun har fokus på visuelt, fysik teater inkl. brug af video, objekter, kostumer og tekstbidder, og hun arbejder pragmatisk, procesorienteret og videreudviklende.

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

13. sept. kl. 8

13. sept. kl. 9

13. sept. kl. 10

13. sept. kl. 11

13. sept. kl. 12

13. sept. kl. 13

13. sept. kl. 14

13. sept. kl. 15

13. sept. kl. 16

13. sept. kl. 17

13. sept. kl. 18

13. sept. kl. 19

13. sept.. kl. 20

Fotos: Thomas Eisenhardt
Foto af Helenes bror: Helene Kvint