13. sept.: Helene Kvint / Walking Landscapes Roskilde

TID: 13. september kl. 08.00-20.00
KATEGORI: Performance
RUTE: Æblehaven, kolonihaven, rute til Hedeland fra Roskilde, området rundt om Herredsfogedvej 25, 4000 Roskilde.
DELTAG: Mød Helene og hende bror fra kl. 18.00 til 20.30 ved Naturhytten i Hedeland, Herredsfogedvej 25, 4000 Roskilde. Der vil være mad og mulighed for at se det største mammuttræ i Hedeland. Skriv PM via Facebook, hvis du vil med:  https://www.facebook.com/helene.kvint/
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

AT SKABE LIV, AT SKABE SIG ET LIV

Hvad hvis der en dag er sådan en slags skov lige uden for Roskilde?

I Roskildes forladte grusgrave er der hemmeligheder…

Min storebror er førtidspensionist og omnilog.

Han plantede sit første mammuttræ i 1987 i Hedeland lige uden for Roskilde.

Han indsamler frø fra hele verden og planter dem i sin lille kolonihave, som ligger ved siden af, hvor han bor. Han passer møjsommeligt de små skud, og når de er store nok, tager han ud til de nye naturområder, som de seneste år er skudt op omkring Roskilde. De efterladte grusgrave, hvor søer, småskove og endda strande er dukket op. Og i disse områder planter han sine træer uden, at kommunen eller andre ved det. Han skaber skove af sine egen udvalgte arter – mammuttræer, papegøjebuske, californisk kastanje, valnød, blåbær, rododendron og fyr. Alle disse arter findes pludselig midt i Roskildes natur uden at nogen ved det.

Jeg vil vandre sammen med min bror gennem jordlag, søer og skove af finurlige arter.  Vi stater kl. 8.00 fra min brors hjem i Æblehave, besøger hans kolonihave, hvor de små træer er i pleje, og fortsætter rejsen ud til Hedeland.

”At skabe et liv, at skabe sig et liv” er en kamp på liv og død. Frø, der rådner. Spirer, der giver op. Små træer, der er tørre ud, og store træer, der bliver spist. Livet er ikke nemt.

”Træerne er som mennesker. De skænker skygge og kølighed. De står midt i byen sammen med husene, samlede i grupper eller enkeltvis. Træer kan have forbavsende former. Arterne varierer, et spil af former og farver, af tæthed og tyngde, lethed og ynde. Krogede, skæve, ranke og smækre.Altid taler de til os.

– Vores morfar, overstadsgartner Willy F. Hansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM KUNSTNEREN

Jeg arbejder med udgangspunkt i personlige fortællinger eller erfaringer som udtrykkes poetisk, humoristisk og medmenneskeligt. jeg skaber egne projekter med fokus på visuelt fysik teater inkl. brug af video, objekter, kostumer og tekstbidder. Jeg arbejder pragmatisk, procesorienteret og videreudviklende. Jeg er drevet af en indre tro på, at det personlige er alment, og at det personlige afsæt kan afføde forankring, mod og troværdighed om forestillingens emne.

I årene 1993-98 uddannede jeg mig på School of Stage Art ved Teatret Cantabile 2 og School on Wheels ved Derevo Dans & Performance fra Rusland.

I 2003 dannede jeg min anden teatergruppe Secondhand Women, som jeg stadig har sammen med fire kvinder fra Island og Tjekkiet, hvor jeg boede i 5 år. Vi arbejder kollektivt og kønspolitisk.

Jeg har siden 2006 drevet performanceduoen CoreAct sammen med Anika Barkan. I CoreAct indsamler vi personlige fortællinger fra folk i det offentlige rum gennem ”positive forstyrrelser” og mobile scenografier. Efterfølgende bearbejder og dramatiserer vi disse fortællinger. Sådanne oplevelser har vist sig at have en stor værdi for vidt forskellige institutioner – fra plejehjem og teatre til biblioteker og fængsler.

 

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

13. sept. kl. 8

13. sept. kl. 9

13. sept. kl. 10

13. sept. kl. 11

13. sept. kl. 12

13. sept. kl. 13

13. sept. kl. 14

13. sept. kl. 15

13. sept. kl. 16

13. sept. kl. 17

13. sept. kl. 18

13. sept. kl. 19

13. sept.. kl. 20

Fotos: Thomas Eisenhardt
Foto af Helenes bror: Helene Kvint

 

X