24. aug: Hartmut Stockter / Walking Landscapes Guldborgsund

TID: 24. august kl. 08.00-20.00
KATEGORI: Billedkunst
RUTE: Øllebølle – Øster-Ullslev – Rågelunde – og måske Nykøbing Falster
DELTAG: Vandringen kan opleves online.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

GENSYN MED DEN OMVANDRENDE KLAMPHUGGER

Da jeg var i Danmark for første gang, cyklede jeg fra Rødby til København. Landskaberne forekom mig store og stille. Jeg vil prøve at glemme alt, jeg har hørt om stederne siden og igen se dem med dette forudindtagede blik.

På min vandring håber jeg at møde nogle mennesker, der vil vise mig, hvad jeg skal tegne og male. Til at lave landskabsmalerier har jeg bygget et specialværktøj, der automatisk ruller papiret op, mens jeg går. Desuden vil jeg medbringe værktøj i en trækvogn, som jeg kan bruge til at lave minikunstværker af ting jeg finder på min vej.

OM KUNSTNEREN

Siden midten af 90’erne har Hartmut Stockter prøvet at belyse landskabets afkroge ved at fremstille bærbare “udflugtsredskaber” og stationære, mere eller mindre brugbare opfindelser og plastiske erkendelsesværktøjer med relation til landskab og dyreliv. Disse er fortællende, håndlavede genstande, åbenbart bygget af en opfindsom hjemmehåndværker. Der bruges de materialer, som nødvendigheden dikterer – metal, træ, gummi og kunststof.  Apparaterne er ofte kendetegnet af en æstetisk lighed med svundne tiders videnskabelige apparater, instrumenter fra fortidens ekspeditioner og eksperimenter. Stockter favoriserer en lavteknologisk tilgang, da denne er åbenlys og anskuelig.

Mange af Stockters skulpturer ser ud til at kunne bruges på udflugter i parker, marker og på byens byggetomter. Det prioriteres åbenlyst ikke, at de skal være praktiske eller funktionelle. Alligevel formår deres anvendelse at kaste nyt lys over hverdagens (by-)landskaber.

 

DOKUMENTATION 24. AUGUST

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

Introduktion

Fodrer lokalbefolkningen skovsnegle med ølsjatter?

Den første test af tegnemaskinen

Fodbold på en blomstereng

Ekstraudsendelse: Fodbold på en blomstereng

Filmexperiment med kamera sat fast til hovedet


Tegnetur med kameramand

Røllike og røllikeskilt i vejkanten

Monument til den modige muldvarp I

Monument til den modige muldvarp II

Et nyt forsøg

Den mystiske bygning

Købmanden i Kettinge er en kvinde

I paradisets have

CREDIT:

Thomas Gunnar Bagge