Linn Haldrup Lorenzen Walking Landscapes

GentagOpdag et minde, du ikke vidste, du havde

Du skal geniscenesætte et minde. Det kan være et intergenerationelt minde, dvs. et minde, som du ikke selv har været vidne til, men som nogen fra din familie eller nærmeste har oplevet. Ved at opsøge eller opstille en lignende lokation eller situation, leger du med idéen om at (gen)opleve på tværs af tid og rum.

 

Hvor

Find et område/en rute, som du føler et slægtskab til. Det kan være et sted, du har været mange gange eller besøger for første gang. Hvis du befinder dig langt væk fra billedets faktiske lokation, så find et sted, som minder om.

 

Hvad skal du gøre

1) Find et gammelt fotografi. Det kan både være taget indendørs og udendørs. Du kan være til stede på billedet eller ej. Det eneste krav er, at du har en emotionel kobling til billedet — hvad end det er til menneske(ne) på billedet, situationen eller lokationen.

2) Opsøg nu den lokation, du har valgt. Genopstil situationen på billedet. Du må gerne tilføje genstande, som ikke var på billedet, eller f.eks. lege med størrelsesforhold. Du kan bruge ting, du finder omkring dig (ler, sten, andre personer, etc.) eller objekter, du har medbragt.

3) Placer nu dig selv i situationen, og tilbring så længe, du har lyst, med mindet. Du kan udføre en handling eller bare sidde stille. Tilbring mindst 3 minutter med dette. Prøv at have perioder med lukkede øjne. Du kan få inspiration fra videoen på linket nedenfor.

4) Hold dig åben. Se, hvad der kommer til dig af nye eller gamle minder.

 

Koncept: performancekunstner Linn Haldrup Lorenzen
www.metropolis.dk/linn-haldrup-lorenzen-aabenraa

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – hovedpartner i Aabenraa er Aabenraa Kommune i samarbejde med Billedkunstrådet, Danmarks Naturfredningsforening Aabenraa og Biblioteker og Borgerhuse i Aabenraa.