Manon Siv Walking Landscapes Bornholm

GENNEMSTRØMNING

– når lyd og natur strømmer igennem din krop og dine chakraer

Du kan forbinde dig med dig selv og dine chakraer/kropslige energicentre. Du kan forbinde dig med naturens chakraer. Og du kan forbinde kroppens og naturens chakraer. Lad det indre og ydre blive ét gennem vejrtrækning og lyd.

 

Hvor
Natur – skov, mark, strand, etc.

 

Hvad skal du gøre
Hav et lille instrument med dig, hvor du kan spille tonerne c, d, e, f, g, a, h i et toneleje, hvor du kan synge dem. Du kan også bruge app’en ‘Perfect Piano’.

Beslut dig for, hvilket chakra du vil åbne – se på illustrationen, hvor de enkelte chakraer/energicentre findes i kroppen.

Find et sted, som du vil forbinde med dette chakra.

Spil den tilhørende tone, så du har frekvensen i dig.

 

1) Rodchakra – tonen C

2) Harachakra – D

3) Solar plexus – E

4) Hjertechakra – F

5) Halschakra – G

6) Det 3. øje – A

7) Kronechakra – H

 

 

 

Stil dig med parallelle fødder godt plantet i jorden, eller sæt dig i skrædderstilling.

Luk øjnene, og tag et par dybe indåndinger.

Fra det chakra, du har valgt, lader du tonen vokse frem og lyde ud af din mund. Forsæt så længe, du vil, med dyb indånding og lyd på udånding.

 

Du kan derefter bevæge dig videre til et nyt sted og åbne et nyt chakra. Du kan også blive på ét sted og bevæge dig gennem alle chakraer.

 

Koncept: danser/koreograf Manon Siv Duquesnay
www.metropolis.dk/manon-siv-bornholm

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – BIRCA, Bornholms Kunstmuseum, Bornholms Højskole og med støtte fra Bornholms Regionskommune.

 

Foto: Verner Kjærsgaard