Walking Landscapes Aalborg Nanna Rosenfeldt-Olsen

GÅ PÅ STEN OG BEN

Næsten to tredjedele af Danmarks areal er landbrug. Det er et sjældent fænomen her til lands, når det øverste jordlag er uberørt.

Hvor kan man finde uberørt topjord?
Hvad gemmer sig under jorden?

Hvor

Find steder, hvor topjorden er intakt, steder med en kendt underjordisk forhistorie eller steder, hvor du gerne vil finde ud af, hvad der gemmer sig i jorden. Vær drevet af din nysgerrighed.

Hvad skal du bruge

Fire pløkker samt snor (gerne i en signalfarve, f.eks. orange), en lille skovl, underlag til dine knæ, poser, hvor du kan arkivere dine fund, en tusch, som du kan bruge til at skrive på poserne med fund: sted og tidspunkt, hvor det er fundet.

Evt. en jordprøvetager. Jordprøverne skal i så fald også arkiveres i pose med sted og tid.

Hvad skal du gøre

Find det sted, hvor du vil foretage din rituelle mikro-udgravning. Dan et hegn rundt om din ønskede udgravningsplads med de fire pløkker og snoren. (Evt. tag en jordprøve, og arkiver den i en pose med tid og sted.) Tag din skovl, og grav ned i jorden. Hvis du finder noget, så arkiver det i en pose med tid og sted. Grav hullet til igen, og tag dit hegn op.

Tag dine fund med hjem. Jordprøverne puttes i beholdere med vand og udstilles i vinduet. Labels sættes på, så tid og sted fremgår. Dine fund afvaskes og undersøges. Udstilles ligeledes, så tid og sted fremgår.

 

Koncept: kunstner Nanna Rosenfeldt-Olsen
www.metropolis.dk/nanna-rosenfeldt-olsen-aalborg

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – Aalborg Teater, Aalborg Kommune og Kunsthal Nord.

 

Foto: Allan Toft