18. juni: Franz M. H. Bomberg / Walking Landscapes Bornholm

TID: 18. juni kl. 9.00-21.00
RUTE: Svaneke – Hammershus (via den bornholmske nordkyst)
KATEGORI: Fortælling
DELTAGELSE: Der skabes fire sitespecifikke fortællinger på ruten, hvoraf den tredje er en pop op-event ved Gudhjem. En afsluttende fortælling finder sted ved Hammershus og binder den 12 timers lange vandring sammen med en performance, hvor alle er velkomne.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

EN FØRDER I FOLKETROENS FODSPOR

Fascineret og forundret over de bornholmske folkesagn, som ligger mange bornholmeres hjerte nært, tager forfatter, fortæller og illustrator Franz M.H. Bomberg på vandring langs den bornholmske nordkyst. Fra sit hjem i Svaneke vil Franz, som er førder (bornholmsk for tilflytter), gå på opdagelse i den bornholmske folkesjæl og fortolke de forskellige fortællinger, der er knyttet til de steder, han møder på sin rute. På vandringen møder Franz lokale bornholmere og med sin nysgerrige streg vil han fortolke de historier, som de er vokset op med.

Med en blanding af ydmyghed, humor, fantasi og nysgerrighed vil Franz M.H. Bomberg bringe fortællingerne frem til nutiden og lade sig inspirere til egne historier om havfruer, trolde og naturligvis de mystiske underjordiske, der på grovest vis kan drive gæk med menneskene.

Samtidig er både børn og voksne inviteret med til undervejs at tage del i en række aktiviteter, hvor de selv kan skabe deres egne billeder og versioner af historierne, så de kan gives videre til den næste generation af bornholmere.

OM KUNSTENREN

Franz M.H. Bomberg er cand.mag i Medievidenskab, Københavns Universitet (2012) og uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur (2020). Han er selvlært illustrator og musiker. Mens debutromanen endnu lader vente på sig, har Franz M.H. Bomberg specialiseret sig i at skabe historier og universer for både børn og voksne gennem udstillinger, film, koncerter og workshops, hvor børn bliver inddraget og motiveret til at skabe deres egne karakterer. Som illustrator veksler Franz mellem det komiske, karikerede og det naturalistiske.

 

CREDITS

Franz M. H. Bomberg

X