17. juli: Felis Dos / Walking Landscapes Silkeborg

TID: 17. juli kl. 6.00-18.00
RUTE: 34 km fra Silkeborg Station ad Silkeruten og retur
KATEGORI: Billedkunst


Séquito / Procissão / Êxodo / Cortejo / Vaguear: HVORDAN KOM VI HER?

Udvandringen (êxodos) er en del af både menneskets historie og vores mange religiøse, mytologiske fortællinger. At flytte og lede efter ny jord er en gammel handling. Årsagerne til, at vi rejser ud, og måderne, vi rejser på (procissões), er forskellige.

Brasilianske Felis Dos ærede og fejrede vandringshistorierne gennem tiden (histórias de êxodos e procissões) med sin egen 12 timer lange vandring ad Silkeruten i Silkeborg.

Han har selv oplevet at udvandre – fra en lille by på størrelse med Silkeborg på den anden side af jorden. At vandre i Silkeborg var for ham en refleksion over sit liv nu og i fremtiden og en erindring om det liv, han havde i Brasilien.

Med sin vandring satte Felis spørgsmålstegn ved vores historie som individer og grupper og forsøgte at omformulere idéer og perspektiver om at være nomade og om at vandre (vaguear). Før vandringen havde Felis talt med en række mennesker i Silkeborg og bedt dem svare på spørgsmålet: “Hvordan kom jeg her?”

Hver time delte Felis en oprindelsesfortælling – en blanding af historier fra lokale beboere, ritualer, religiøse tekster og andre historier.

OM KUNSTNEREN:

Felis Dos er en brasiliansk kunstner, som arbejder på tværs af foto, maleri, performance og videokunst. I sin praksis prøver han at skabe tvivl. Han arbejder med processer, der søger at kende tingenes oprindelse, og med spørgsmål om rødder og erindring for at skabe dialog, repræsentativitet og nye vinkler på verden.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

17. juli kl. 6

17. juli kl. 7

17. juli kl. 8

17. juli kl. 9

17. juli kl. 10

17. juli kl. 11

17. juli kl. 12

17. juli kl. 13

17. juli kl. 14

17. juli kl. 15

17. juli kl. 16

17. juli kl. 17

17. juli kl. 18

 

CREDIT: 

Lars Bay