11. juni: Emma Harris / Walking Landscapes Bornholm

TID: 11. juni kl. 08.00-20.00
RUTE: Bølshavn, Listed, Svaneke, Ibsker, Årsdale
DELTAGELSE: Vandringen kan opleves online.
KATEGORI: Visuel antropolog og fotograf
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

ØBUNDEN

Min vandring vil undersøge forskellige perspektiver på, hvad det vil sige at føle forbundethed til et landskab. På strækningen fra Bølshavn til Årsdale vil jeg møde tolv østbornholmske karakterer. Jeg vil på forhånd have bedt hver enkelt reflektere over, hvordan de føler forbundethed til det bornholmske landskab. Sammen vil vi forsøge at komme ud over en romantisering af landskabet og naturen, og i stedet dykke ned i, hvordan vi lever i sameksistens med landskabet, som en del af hinanden, på godt og ondt. Hvad skaber denne forbundethed og hvordan kan vi forstå den?

Jeg vil bl.a. møde fiskeren, bryggeren, naturpædagogen, præsten og amatørarkæologen, men jeg vil også møde ikke-menneskelige væsener på min vej. For hvordan føler man forbundethed, når man er et 300 år gammelt egetræ, der følger altings foranderlighed? Jeg ønsker at invitere publikum til at øve sig på deres evne til at indleve sig i andre livsformer. At lytte grundigt. At forestille sig hvad de ville udtrykke og hvordan det kunne lyde, føles og mærkes, hvis vi øvede os i at være opmærksomme og tålmodige nok til at lægge mærke til, hvordan landskabet taler til os. Hvilke historier ville det fortælle?

Som en række kortfilmsportrætter vil disse forskellige perspektiver på forbundethed blive indsamlet og vævet sammen til en fortælling om, hvor forskelligt forbundethed kan se ud for forskellige væsener. Den enes fortælling er ikke vigtigere eller rigtigere end den anden, de er derimod forskellige perspektiver på, hvordan mennesker og ikke-menneskelige væsener føler forbundethed til det bornholmske landskab og natur. Disse visuelle historier genererer forhåbentlig et empatisk rum for refleksion over, hvordan vi kan relatere til det landskab, vi eksisterer i, på en ny måde.

OM KUNSTNEREN

Emma Harris er uddannet visuel antropolog fra The Granada Centre for Visual Anthropology på University of Manchester, og arbejder i krydsfeltet mellem antropologi, visuel kunst og dokumentarfilm. Hun er optaget af hvordan menneskers relation til hinanden eller til et fænomen eksisterer i et virvar af narrativer, medieøkologier og performativitet. Som visuel antropolog nærmer Emma sig emner med en sensitiv, sensorisk tilgang og en systematisk opmærksomhed, og forsøger gennem film, fotografi og lyd at formidle, hvordan mennesker skaber mening.

Læs mere om Emma: www.ethnostories.net, @ethnostories, @emselynet

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

11. juni kl. 8

11. juni kl. 9

11. juni kl. 10

11. juni kl. 11

11. juni kl. 12

11. juni kl. 13

11. juni kl. 14

11. juni kl. 15

11. juni kl. 16

11. juni kl. 17

11. juni kl. 18

11. juni kl. 19

11. juni kl. 20

 

 

 

 

CREDITS

Kunstnerportrætter: Sarai Ramirez Paya
Konceptfotos: Emma Harris

X