Elle Mie Ejdrup hansen Skagen Walking Landscapes

3. september: Elle-Mie Ejdrup Hansen / Walking Landscapes Skagen

TID: 3. september kl. 08.00-20.00
KATEGORI: Foto
RUTE: Fra nord ved Gammel Skagen mod syd mod Hirtshals.
DELTAG: Du kan opleve vandringen online.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

WALKING 2021
En remediering af videoværket  ‘Linien’ – en dannelsesrejse fra Skagen til Sild, langs den jydske Vestkyst 1992

Med det nye værk ‘Walking 2021’ ønsker jeg med næsten 30 års forskydelse at genskabe et brudstykke af min rejse i Landrover langs hele den jyske Vestkyst. Turen var i sin tid en research forud for værket ‘Linien – Lyset, Fredsskulptur 1995’, som bestod i en 532 km lang lyslinie langs den jyske Vestkyst fra Skagen i Nord til Sild i Syd.

I ‘Walking 2021’  starter jeg i Nord ved Gl Skagen, og denne gang går jeg langs kysten samme rute men 30 år senere og på en langt kortere tur og i langsommere tempo.  Hver time standser jeg op og skriver ét af 12 ord fra værket ‘Linien’  i sandet:

INGENTING – HAV – HIMMEL – SAND – BUNKER – RO – KORN – BEVÆGELSE – MEDITATION – SPOR – KÆRLIGHED – UNIVERS.

De 12 ord beskriver, hvad Vestkysten er for mig, og de var og er mit forsøg på at ‘gribe’ dette rum både konkret og metafysisk.

Elle Mie Ejdrup hansen Skagen Walking LandscapesOrdene danner også grundlag for skulpturen ‘Linien’ (1995), som består i 13 betonkvadrater med 13 ord. Oprindeligt blev skulpturen skabet til ‘Linien – Lyset, Fredskulptur 1995’ , hvor 7 ord var placeret ved Grenen i Skagen, ét i Ringkjøbing og 5 krydsende den Dansk-Tyske grænse ved Rudbøl Grænseovergang. Skulpturen står i dag opstillet i det offentlige rum i Thyborøn.

Videoværket ‘Linien’  kan ses på: www.ejdruphansen.dk/peace-sculpture 

‘Walking 2021´indgår i en serie nye værker, der har reaktiveret Fredsskulptur 1995:

  • Værket Charlottenborg Linien 2020, Charlottenborg Kunsthal.
  • Udstillingen STILL (for) PEACE 2020, Viborg Kunsthal
  • The Ural Line 2021 – a hymn for peace, Yeltsin Centeret, Yekanterinburg, Rusland
  • The Four Blue hymn to Prigov from Peace Sculpture 1995’, 2021’  Yeltsin Centeret Yekanterinburg, Rusland.’

Elle Mie Ejdrup hansen Skagen Walking LandscapesOM KUNSTNEREN

Elle-Mie Ejdrup Hansen udforsker i sin kunstneriske praksis en række forskellige medier lige fra tegning og klassisk oliemaleri til storskala stedsspecifikke værker i det offentlige rum. Værker der undersøger forholdet mellem rum, teknologi og mennesker. Linien er et gennemgående tema, både konkret såvel som fænomen. Starten er ofte en specifik topografi og rumlighed – det være sig en karakteristisk dansk kystlinje, en mark i Vestjylland, et bygningskompleks i et socialt udfordret kvarter eller en kirke.

En fællesnævner i de større værker er interessen for ny teknologi, såsom forskellige typer lys, video eller ny software. Ofte omfatter værkerne samarbejde med mennesker med andre fagligheder, hovedsageligt komponister, digter og musikere, men også ofte programmører, interaktionsdesignere og tech-specialister. Således skabes værkerne i tæt samarbejde med mange mennesker, konkrete steder og går ofte i dialog med eller forholder sig kritisk til konsensus i relation til eks. politiske og historiske fællesskaber.

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

3. sept. kl. 8

3. sept. kl. 9

3. sept. kl. 10

3. sept. kl. 11

3. sept. kl. 12

3. sept. kl. 13

3. sept. kl. 14

3. sept. kl. 15

3. sept. kl. 16

3. sept. kl. 17

3. sept. kl. 18

3. sept. kl. 19

3. sept.. kl. 20

 

Fotos: Maja Nydal