1. oktober: Davide Ghiraldini / Walking Landscapes Viborg

TID: 1. oktober kl. 09.00-21.00
KATEGORI: Performance/scenekunst
RUTE: Houlkær, Klostermarken, Borgvold, Granada skoven og tilbage til Houlkær.
DELTAG:
Kl.16.10-16.50: Borgvoldscenen: et kollektivt ritual om de fire hjørner af Viborgs landskab. Vi går med vores imagination og fire postkort. Ritualet kræver ikke særlige forudsætninger. Tilmelding: skriv til davide.ghiraldini@gmail.com.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

NÅR ET FRIMÆRKE VANDRER LANGS ET POSTKORTS GRÆNSER

Hvad sker der, hvis et frimærke vandrer langs et postkorts grænser med en poetisk og filosofisk tilgang, og en særlig interesse for historie og naturfænomener?

For det første får frimærket mulighed for at ændre ramme, skifte perspektiv og udforske landskabet.

For det andet bliver postkortet en metafor, som frimærket forsøger at opleve. Faktisk bevæger postkortet sig ikke. Det er frimærket, der får inspiration fra postkortet, mens det går.

Endelig springer frimærket fra et postkort til et andet. Der er nemlig tolv postkort: aleph-steder; ekko; everydaymærke; khus; navnløs; postmærke; at symbolisere; slægstræ; at stå her; stenbølge; at valke; Wi-bjerg.

Hvad betyder de? Hvordan bliver de relateret til landskabet? I hvilken rækkefølge vil de være? Det ved vi ikke nu. Det skal frimærket sammensætte under dette eventyr.

OM KUNSTNEREN

Davide er Ph.D i Regional Planlægning, som han har læst med et sociologisk og filosofisk perspektiv. Herudover har Davide studeret performancekunst, trylleri og dramaturgi.

Han har arbejdet både med akademisk forskning, undervisning og med at producere forestillinger.

Davides forestillinger udforsker magiske oplevelser i kultur, kunst og i hverdagen med en filosofisk og poetisk tilgang og en særlig interesse for kosmologi. Forestillingerne fremstår som æstetiske metaforer og kollektive eventyr, hvor rammen for fortællingen typisk består af papir-objekter (postkort, spillekort, bøger, osv.), som deles i små grupper.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

1. okt. kl. 9

1. okt. kl. 10

1. okt. kl. 11

1. okt. kl. 12

1. okt. kl. 13

1. okt. kl. 14

1. okt. kl. 15

1. okt. kl. 16

1. okt. kl. 17

1. okt. kl. 18

1. okt. kl. 19

1. okt. kl. 20

1. okt. kl. 21

CREDIT:

Topfoto: Davide Ghiraldini

Andre fotos: René Roalf

X