Cumulus Metropolis 2024

CUMULUS af Andrea Gunnlaugsdóttir & Claudia Lomoschitz

DATO
14. & 15. august kl. 17.30
16. august kl. 16.00
17. & 18. august kl. 19.00
MØDESTED Refshalevej 320, Refshaleøen, Kbh. K – SE KORT
HVAD Audio-performance på engelsk
GRATIS – reservation anbefales
Reserver gratis billet
På vandring i skyerne

Skyerne er vores faste følgesvend, når vi bevæger os gennem livet, uanset hvor vi er – disse flygtige figurer, der skaber foranderlige koreografier på himlen og samtidig fordeler vand og beskytter os mod solen. CUMULUS vender vores verden på hovedet og lader os vandre blandt skyerne.

Med lyd, håndholdte spejle og tågekanoner tager kunstnerne os på en legende vandring gennem himlens hemmeligheder. Vandringen forener to verdener, vi oplever som adskilte. Menneskene på jorden, og skyerne i himlen. I virkeligheden er vi ét. Når vi ånder ind, optager vi atmosfæren dybt i vores krop. Når vi ånder ud, bliver vores udånding en del af skyerne.

Engang var det at se på skyer en uskyldig, poetisk fornøjelse – en følelse af langsomhed og af at forbinde sig til noget større. Vi søgte at forstå skyerne og vejret gennem myter, sagn og gudefortællinger.

Men hvordan er det at se på himlen i en tid, hvor atmosfæren er ustabil, og vejret er en trussel?

Kunstnerne Andrea Gunnlaugsdóttir og Claudia Lomoschitz ser mod himlen med politiske og feministiske briller. De skyer, som giver krop til vejret og luften, er truet af den globale opvarmning. Forskningen peger på, at en varmere jord vil føre til færre naturlige skyer. Skyer er blevet noget, vi skaber. Giftige skyer, kemiske skyer, data-skyer.

Har skyerne længe prøvet at fortælle os noget, vi har overhørt? Lad os for en stund lytte, observere og gå en tur gennem skyerne.

Varighed: 1 time
Alder: Fra 12 år

Cumulus Metropolis 2024OM KUNSTNERNE

Andrea Gunnlaugsdóttir, født i Island og bosat i Wien, er koreograf, danser og performer. Hun er uddannet fra Salzburg Experimental Academy of Dance og har præsenteret sine værker i Østrig og udlandet. Hun har samarbejdet med kunstnere som Doris Uhlich, Michikazu Matsune, Alix Eynaudi, Andrea Maurer og Veza Fernandez. Andrea Gunnlaugsdóttir modtog the Austrian Federal Chancellor’s Office’s START stipendium i 2015.
www.andreagunnlaugsdottir.com

Claudia Lomoschitz, Wien, arbejder som billedkunstner, koreograf og performer med installationer, der undersøger vores perception. Hun er uddannet fra Hamburg Universitet, Det Kgl. Danske Kunstakademi og Academy of Fine Arts Vienna, hvor hun nu underviser. Hendes værker er blevet vist på Kunstraum Niederösterreich, Tanzquartier Wien, brut Wien, Belvedere 21 og Kampnagel Hamburg. Hun modtog DanceWeb-stipendiet i 2018 ved ImPulsTanz i Wien.
www.claudialomoschitz.com

 

KREDITERING

Af og med: Andrea Gunnlaugsdóttir & Claudia Lomoschitz
Lyddesign/komposition: Manuel Riegler
Øvrig lyd: Lan Rex, Ernst Lima
Lydredigering: Claudia Lomoschitz
Bogdesign: Julia Müllner
Outside eye: Lisa Jäger, Mael Blau
Emotional weather drinks: Alex Franz Zehetbauer
Tak til Asher O’Gorman, Costas Kekis, Sebastian Scholz & Sebastian Doplbaur

A co-production by Verein Eyjafjallajökull with brut Wien and the Reykjavik Dance Festival. With the kind support of the City of Vienna’s Department of Cultural Affairs, the Austrian Federal Ministry of Arts and Culture, Civil Service and Sport and the Cultural Department of Reykjavik. Supported by Medienfrische residency.

 

Foto: Andrea Gunnlaugsdóttir & Claudia Lomoschitz