9. oktober: Britta Egebjerg / Walking Landscapes Vejle

TID: 9. oktober kl. 07.00-19.00
KATEGORI: Performance
RUTE: 20 km i  og omkring kurvejene og fjordstranden ved det tidligere ”Jysk Nervesanatorium”, i dag Ny Fjordbo Vejlefjord Rehabilitering og Hotel Vejle Fjord.

 

LANDSKABETS SPROG
– At sætte nye sider ind i en gammel dagbog.

Britta Egebjergs fødsel var voldsom for hendes mor. Hun fik en svær fødselsdepression og blev umiddelbart efter Brittas ankomst til verden indlagt på Jysk Nervesanatorium. Fire måneder senere blev hun ”afleveret” på sanatoriet til hende, så man kunne se om hun kunne ”passe på mig”. Naturen omkring Jysk Nervesanatorium, kurstierne og fjorden, er således det første landskabsmæssige rum Brittas og hendes mor delte.

Hendes mor døde i 2013. Hun havde haft et liv mærket af depressionen, og Britta er bevidst om, at den manglende kontakt til sin mor som helt lille, har haft en betydning for hende selv, selvom de aldrig talte om det. Hendes far var murermesteren –  moren ”gik i haven”. Under sin mors kræftforløb begyndte Britta, uden fotografiske forudsætninger, at fotografere landskabet i sort/hvide skildringer. Gennem fotografierne blev hun til sin egen historie. Og fotografierne blev forståelsesnøglen til moren.  

På vandringen gik hun tilbage ad de snoede kurstier, så ud over tankerne, der er kastet i fjorden af mennesker og sind. Hun vandrede  i fund af tid og følelser, og under sin vandring gik Britta med fotografens øje og undersøgte den kollektive bevidsthed i landskabet. Ikke i egentlig fastholdelse eller gengivelse af et motiv, men som dét altafgørende øjeblik, hvor rum blev til tilstand. Tilstande, der kunne forme et sprog for alt det, vi ikke altid har ord for – der hvor land, slægt og arv blev fortalt gennem landskabet.

Vandringens timenedslag samlede øjebliksbilleder og opsamlede ord.

Britta Egebjerg Walking Landscapes Vejle

OM KUNSTNEREN

Britta Egebjerg er autodidakt kunstfotograf og lyriker. I sin kunstneriske praksis er hun optaget af den identitetsdannelse, der er lagret i landskabet og som gennem erfaring, erindring og (ny)sansning samler sig til bevidsthed. En bevidsthed, der udgør den natur, vi mennesker er: Fødsel, forfald, død og genopstandelse. Forbindelser og gentagelser. 

Foto nederst: Jonas Normann

 

DOKUMENTATION

VIDEOS

9. okt. kl. 7

9. okt. kl. 8

9. okt. kl. 9

9. okt. kl. 10

9. okt. kl. 11

9. okt. kl. 12

9. okt. kl. 13

9. okt. kl. 14

9. okt. kl. 15

9. okt. kl. 16

9. okt. kl. 17

9. okt. kl. 18

9. okt. kl. 19