BOSÆTNING – samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole

7 scenekunstnere, 7 arkitekter og 180 arkitektstuderende fusionerer kunst, krop og arkitektur i 7 bosættelser på Refshaleøen
DATO workshop 18.-22. sept. – fernisering 22. sept. kl. 17-19
STED Refshaleøen, Beddingen – ved Refshalevej 173A, Kbh. K

 

Refshaleøen danner i uge 38 ramme om et unikt samarbejde mellem syv fysiske scenekunstnere, syv arkitekter og 180 førsteårs arkitektstuderende. Under temaet ”Bosætning” bebygger de øen med konstruktioner udviklet i et samspil mellem arkitektur/sted og kunst/krop. Denne intense workshop afsluttes med en offentlig visning og fernisering af installationerne fre. 22. sept. kl. 17-19 på Refshaleøen.

Samarbejde mellem Metropolis og Kunstakademiets Arkitektskole
Arkitekt Gitte Juul fra Kunstakademiets Arkitektskole og kunstnerisk leder af Metropolis v. Københavns Internationale Teater, Trevor Davies, er initiativtagere til samarbejdet.

For Kunstakademiets Arkitektskole er projektet med til at synliggøre for de studerende, at arkitektur ikke er statisk, men en proces, og at rum er noget, der udøves og performes. De arbejder i fuld skala for at skærpe betydningen af kroppens forhold til arkitekturen.

Kernen i Metropolis er at præsentere stedspecifik kunst og performance, der åbner for refleksion over byen og skaber alternativer til byudviklingen, og dette samarbejde er et vigtigt skridt ift. at give kunsten plads i udviklingen af fremtidens byer og bygninger.

Syv kunstneriske indspark
De syv kunstnere deltager i processen med hver deres klare fysiske, kunstneriske sprog og praksis. De fortolker og forvandler arkitekturen og vender op og ned på den klassiske måde at arbejde med rum, flader, perspektiver og materialer.

Esther Wrobel er luftdanser og bytter om på gulv og væg ved at bruge vertikale flader som grundlag for sine koreografier. Mikkel Rugaard fra Street Movement skaber nye passager og alternativ brug af bygningselementer gennem parkour. Contortionist Mille Lundt er med sin ultrabøjelige krop en skærende kontrast til den hårde, statiske arkitektur. Koreograf Sara Gebran udforsker efterlivet af alle ‘oversættelser’ og deres agency. Performer Camila Sarrazin arbejder koreografisk med kroppens relation til materialer. Karis Zidore arbejder med kroppen som kortlægningsmetode. Olivia Riviere bruger stemme og bevægelse i sin undersøgelse af objektivering og subjektivering af krop og objekter.

Fernisering og performance 22. sept. kl. 17-19
Man.-fre. 18.-22. sept. arbejder syv grupper med syv konstruktioner på Refshaleøen i en konstant forhandling mellem idé, krop og sted. Hver gruppe af studerende arbejder med en kunstner og en arkitekt. Fredag kl. 17-19 er offentligheden inviteret til at overvære det endelige resultat – en performativ installation, der fusionerer kunst, krop og arkitektur.

I samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole

X