10. juli: Birgitte Lundtoft / Walking Landscapes Aalborg

TID:  d. 10. juli kl. 12.00 – 24.00
RUTE: Start Nordenfjords ved Ulvedybet, vest siden af Gjøl Dæmning via Gjøl Havn over Limfjorden til Klitgård Fiskerleje og til Nibe by.
DELTAGELSE: Vandringen kan opleves online, eller publikum kan slutte sig til Nordenfjord eller Søndenfjords:
NORDENFJORDS:
Klokken 12.00. Udsigtstårn Ulvedybet, Bjergets vej, 9460 Brovst, ved Gjøl Dæmning nærmest Øland.
Publikum inviteres med til en vandring, indsamling og sanselige opgaver i landskabet, fra Udsigtstårn Ulvedybet til Gjøl Havn. Slut klokken 15.00 ved Gjøl Havn.
SØNDENFJORDS:
Klokken 16.00. Galleri Blæst, Klithusevej 25, Klitgårds Fiskerleje, 9240 Nibe
Publikum inviteres med til en vandring, indsamling og sanselig opgave. Slut klokken 17.00
KATEGORI: Dans
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

FJORDKYST

På denne vandring sætter danser Birgitte Lundtoft kurs mod den anden side af fjorden. Hun er vokset op med udsigt over Limfjorden fra den nordlige side. Men hvordan kommer hun over fjorden? Hvad er der på den anden side?

FJORDKYST er en solo vandring, der omfavner fjorden og bevæger sig langs kysten nord for fjorden og syd for fjorden. Det er en naiv fordybelse i landskabets taktile naturelementer og lokal-æstetiske fragmenter. Det er en vandring, hvor fjorden konstant flimrer i baggrunden og kysten, derovre på den anden side, figurerer perifert i bevidstheden.

FJORDKYST dyrker lysten til at være i landskabet og opdage dets konkrete elementer og disses strukturer og teksturer. I FJORDKYST indsamler Birgitte tolv materialer, hvis kvalitet og tilstedeværelse tiltrækker hende. En høstak, en sammenfiltret hegnstråd, et vindblæst træ etc. Elementernes stemmer og kvaliteter forstærkes og bliver protagonister i en rå og intim dans om, hvordan landskabet sætter sig i vores krop og former vores sind.

OM KUNSTNEREN

Birgitte Lundtoft (f. i Aalborg) er danser og koreograf med base i København uddannet fra Den Danske Scenekunstskole (DDSKS). Birgitte arbejder med kunstneriske formater i nær udveksling med lokalsamfund og omgivelser og undersøger forskellige måder at invitere og involvere publikum ind i den kunstneriske proces og praksis. Hun arbejder med kropslige og koreografiske landskaber, der forankrer og forandrer sig i horisontale og vertikale drivkrafter og fremdyrker et sprog der maler med taktile, visuelle og bevægelige artikulationer.

Hendes kunstneriske praksis folder sig ud og krystalliserer sig i en række kollektiver og kompagnier; danserkollektivet Augustine Collective, duoen Schmidt & Lundtoft, stemme ensemblet Syvende & Sidst samt som danser med kompagniet MYKA, hvor det kunstneriske sprog er i en konstant udveksling og udvikling og bestøver på tværs af kunstnere og kunstformer.

 

CREDITS

Birgitte Lundtoft

X