10. juli: Birgitte Lundtoft / Walking Landscapes Aalborg

TID: 10. juli kl. 10.00 – 22.00
RUTE: Start Nordenfjords på Øland, Søndregårde, over Ulvedybet, Gjøl Dæmning, Gjøl Bjerg langs fjorden til Gjøl Havn. Overfart over Limfjorden til Klitgårds Fiskerleje langs fjorden til Binderup Å.
DELTAGELSE: Vandringen kan opleves online, eller publikum kan slutte sig til Nordenfjords kl. 13.15 (Gjøl: Bjergets Vej 27) eller Søndenfjords kl. 17.00 (Galleri Blæst, Klitgårds Fiskerleje). Se mere nedenfor.
KATEGORI: Dans
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

FJORDKYST

Danser Birgitte Lundtoft sætter kurs mod den anden side af fjorden. Hun er vokset op med udsigt over Limfjorden fra den nordlige side. Men hvordan kommer hun over fjorden? Hvad er der på den anden side?

FJORDKYST er en solovandring, der omfavner fjorden og bevæger sig langs kysten nord for fjorden og syd for fjorden. Det er en naiv fordybelse i landskabets taktile naturelementer og lokal-æstetiske fragmenter. Det er en vandring, hvor fjorden konstant flimrer i baggrunden, og kysten, derovre på den anden side, figurerer perifert i bevidstheden.

FJORDKYST dyrker lysten til at være i landskabet og opdage dets konkrete elementer og disses strukturer og teksturer. I FJORDKYST indsamler Birgitte tolv materialer, hvis kvalitet og tilstedeværelse tiltrækker hende. En høstak, en sammenfiltret hegnstråd, et vindblæst træ, etc. Elementernes stemmer og kvaliteter forstærkes og bliver protagonister i en rå og intim dans om, hvordan landskabet sætter sig i vores krop og former vores sind.

DELTAGELSE

Vandringen kan opleves online, eller publikum kan slutte sig til Nordenfjords (Gjøl: Bjergets Vej 27) eller Søndenfjords (Galleri Blæst, Klitgårds Fiskerleje):

NORDENFJORDS: Kl. 13.15. Mødested Bjergets Vej 27 (nær Gjøl Bjerg) 9440 Aabybro.
Publikum inviteres med til en række enkle sanselige, fysiske og meditative opgaver, der inviterer til at opleve fjordlandskabet på nye måder. Ruten er cirka 1,5 km på en god sti ved fjorden. Alle kan deltage; børn, unge, voksne og ældre.

PROGRAM med publikum:
13.15 Ankomst og introduktion v/ danser og koreograf Birgitte Lundtoft. Vi mødes ved Bjergets Vej 27 (parkering mulig).
13.30 Vi vandrer ned over engen i retning mod Gjøl og engagerer os i en række sanselige opgaver i landskabet.
15.00 Kort performance v/ Birgitte Lundtoft ved fjorden.
15.15 Afrunding.

SØNDENFJORDS: Kl. 17.00. Galleri Blæst, Klithusevej 25, Klitgårds Fiskerleje, 9240 Nibe
Publikum inviteres med til indsamling, sanselig opgave og kort performance ved fjorden. Slut klokken 18.15.

PRAKTISK
Tilmelding er nødvendig og sker via sms med navn og antal til Birgitte: 23861922. Du modtager herefter info på sms.
MEDBRING en blomst fra din have (med stilk) hvis farve eller duft, du kan lide.

OM KUNSTNEREN

Birgitte Lundtoft (f. i Aalborg) er danser og koreograf med base i København uddannet fra Den Danske Scenekunstskole (DDSKS). Birgitte arbejder med kunstneriske formater i nær udveksling med lokalsamfund og omgivelser og undersøger forskellige måder at invitere og involvere publikum ind i den kunstneriske proces og praksis. Hun arbejder med kropslige og koreografiske landskaber, der forankrer og forandrer sig i horisontale og vertikale drivkræfter og fremdyrker et sprog, der maler med taktile, visuelle og bevægelige artikulationer.

Hendes kunstneriske praksis folder sig ud og krystalliserer sig i en række kollektiver og kompagnier; dansekollektivet Augustine Collective, duoen Schmidt & Lundtoft, stemmeensemblet Syvende & Sidst samt som danser med kompagniet MYKA, hvor det kunstneriske sprog er i en konstant udveksling og udvikling og bestøver på tværs af kunstnere og kunstformer.

 

DOKUMENTATION 10. juli

VIDEOS

 

1. Begyndelse. Øland. Limfjorden

2. Fjord. Køer. Høstak

2. Fjordgræs

3. Passage I. Ø Ø Ø

4. Nordenfjords gæster på besøg. Sanselig udforskning og indsamling af fjordens beplantning

5. Flydende forankring

6. Passage II. Over Limfjorden

7. Fjorden der samler. En ny forbindelse. Ankomst til Klitgårds Fiskerleje

8. Kostume design ved Klitgårds Firskerleje

9. Samling. Sammenspil. Perspektiv

10. Selvbinderstrik 

11. Publikum. Nysgerrighedens koreografi

12. Passage III over Binderup Å, der munder ud i Limfjorden. Aften og afsked

CREDITS

Birgitte Lundtoft

X