Ben Woodhams Walking Landscapes

14. juni: Ben Woodhams / Walking Landscapes Bornholm

TID: 14. juni kl. 08.00 – 20.00
RUTE: 8.6 km fra Badekar til Kærgårds Fugletårn
KATEGORI: Billedkunstner

 

NATURVANDRING PÅ LÆSEÅEN

Ben Woodhams gik fra Badekar, Grønnevad, dybt ind i Almindingen hele vejen til Kærgårds Fugletårn, der ligger på den anden side af Ekkodalen. Gennem turen fulgte han Læseåen, et af Bornholms mest fantastiske og rige naturområder. Han delte hele ruten op i tolv punkter, gik gennem landskabet fra det ene punkt til det næste, mens han kiggede på udsigten, himlen, fugle, blomster, insekter.

Hver time stoppede han i 20 minutter og lavede et akvarelmaleri baseret på sine skitser, oplevelser og observationer der, hvor han stoppede. Han filmede og streamede sig selv, mens han malede og forklarede processen, og hvad han havde set og lagt mærke til. Han beskrev også, hvordan han prøvede at fange de forskellige ting, han havde set i et samlet billede, og hvordan han blandede de konkrete skitser sammen med lyd, vejrforhold, følelser og oplevelser fra stedet, hvor han befandt sig.

Ben bor 10 minutter fra området og kender det rigtig godt. Hele området er fascinerende på grund af dets flora og fauna, men også fra en social og kulturhistorisk vinkel. Ben arbejdede ud fra en ide om at skabe en dybere forbindelse med stedet ved at observere og male på denne meget strukturerede måde.

 

OM KUNSTNEREN

Ben Woodhams er en britisk billedkunstner, som primært arbejder i vandfarver. Han henter meget af sin inspiration i den bornholmske natur og er særligt fascineret af ændringer gennem tid og rum i dette landskab. Fugle har ofte været hans indgang til at opleve og gengive landskabet og naturen.

 

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

14. juni kl. 8

14. juni kl. 9

14. juni kl. 10

14. juni kl. 11

14. juni kl. 12

14. juni kl. 13

14. juni kl. 14

14. juni kl. 15

14. juni kl. 16

14. juni kl. 17

14. juni kl. 18

14. juni kl. 19

14. juni kl. 20

CREDIT

Verner Kjærsgaard