14. juni: Ben Woodhams / Walking Landscapes Bornholm

TID: 14. juni kl. 08.00 – 20.00
RUTE: Badekar, Grønnevad, følger åen forbi Gamle Borg ind til Ekkodalen, hele vejen langs dalen til Stor Egeholm og så til Kærgårds fugletårn.
KATEGORI: Billedkunstner
DELTAGELSE: Oplev Bens vandring over live stream på Facebook. Eller kom og snak med ham undervejs – hvis du kan finde ham!
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

NATURVANDRING PÅ LÆSEÅEN

Jeg går fra Badekar, Grønnevad, dybt ind i Almindingen hele vejen til Kærgårdsfugletårn, som ligger på den anden side af Ekkodalen. Gennem turen følger jeg læseåen og noget af Bornholms mest fantastisk og rige naturområder. Jeg deler hele ruten op i tolv punkter, går gennem landskabet fra det ene punkt til det næste, mens jeg kigger på udsigten, himlen, fugle, blomster, insekter.

Hver time stopper jeg i 20 minutter og lave et akvarelmaleri, baseret på mine skitser, oplevelser og observationer i de forrige 40 minutter. Jeg filmer og streamer mig selv, mens jeg maler og forklarer processen, og hvad jeg har set og lagt mærke til i de sidste 40 minutter. Jeg beskriver også hvordan jeg prøver at fange de forskellige ting, jeg har set i et samlet billede, og hvordan jeg blander de konkrete skitser sammen med minderne i mit hoved.

Jeg bor 10 minutter fra området og kender det rigtig godt. Hele området er fascinerende, både på grund af dets flora og fauna, men også set fra en social og kulturhistorisk vinkel. Jeg vil gerne skabe en dybere forbindelse med stedet ved at observere og male på denne meget strukturerede måde.

 

OM KUNSTNEREN
Ben Woodhams er en britisk billedkunstner, som primært arbejder i vandfarver. Han henter meget af sin inspiration i den Bornholmske natur og er særligt fascineret af fugle, som altid har været hans indgang til at opleve og gengive landskabet og naturen.

Gennem årene er han gennem sin praksis blevet mere og mere optaget af spørgsmålet om, hvordan man kan formidle en flygtig oplevelses forbigående karakter eller gengive en foranderlig og dynamisk verden via et medie som i bund og grund er statisk?

Læs mere om Ben: www.benwoodhams.com

 

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

14. juni kl. 8

14. juni kl. 9

14. juni kl. 10

14. juni kl. 11

14. juni kl. 12

14. juni kl. 13

14. juni kl. 14

14. juni kl. 15

14. juni kl. 16

14. juni kl. 17

14. juni kl. 18

14. juni kl. 19

14. juni kl. 20

CREDIT

Verner Kjærsgaard

X