Mikkel Hobitz Metropolis København 2022

At lade sine rødder vokse ind i himlen – af Mikkel Hobitz Filtenborg

Et pæleritual, der vender op og ned på verden
AFHOLDT
19. aug. kl. 19.00 / Jernbroen på Refshaleøen
20. aug. kl. 19.00 / Ofelia Plads
21. aug. kl. 19.00 / Nordre Toldbod, molen
HVAD: Nycirkus-ritual
GRATIS

 

Midt i havnemiljøet står en 6 meter høj kinesisk pæl, som akrobaten cirkulerer omkring, hænger i og balancerer på. Fuldt nærvær er afgørende.

Når man står på hovedet højt oppe eller hænger i håret, er det afgørende at overkomme sin frygt og sin smerte. Der er et højere mål og fokus. Det er en smuk fysisk og mental tilstand – en tilstand af vægtløshed, som ellers sjældent indfinder sig her på jorden.

Balancen er aldrig fuldendt eller færdig. Det er en konstant søgen med tusindvis af gentagelser og små justeringer – en proces, hvor det er afgørende at lytte til både krop og omgivelser.

Mikkel Hobitz Metropolis København 2022Når perspektivet vælter
At stå på hovedet eller se nogen stå på hovedet er altid godt for perspektivet, når nu vi bruger majoriteten af vores tid liggende, siddende eller stående. At vende verden på hovedet gør udsynet større.

Fra at være forankret på jorden med vores fødder forvandles vi til et træ med rødder, der vokser ind i himlen…

Mikkel Hobitz Metropolis København 2022

OM KUNSTNEREN

Mikkel Hobitz Filtenborg er multidisciplinær artist med fokus på cirkus, dans og musik. Efter sin uddannelse på AFUK og DOCH har han grundlagt flere cirkuskompagnier og turneret i det meste af verden med sine forestillinger. Tilbagevendende tematikker i hans værker er samarbejde, tillid, risiko og illusion/ægthed.

Han sætter stor pris på selve håndværket i kunstformerne – at træne, øve, gentage, udvikle og forfine. I 15 år har han været besat af de to cirkusdiscipliner, som han fokuserer på i sit ritual: fritstående hovedstand og kinesisk pæl.

 

Fotos: Marine Gastineau Mikkel Hobitz Metropolis København 2022