10. sept.: Astrid Randrup / Walking Landscapes Roskilde

TID: 10. sept. kl. 06.00-18.00
KATEGORI: Billedkunst
RUTE: Fra Sankt Ib Kirkegaard gennem Gråbrødre Kirkegård, Vor Frue Kirkegård, Kurhusvænget og Sankt Hans Kirke til Skrænten

 

Når jeg fordamper smukt, dør jeg
– En refleksion og sansning over gravens landskab

Astrid Randrups vandring forholdt sig til døden og vores kulturelt styrede begravelseslandskab – et mellemrum mellem natur og kultur, krop og minder. I vandringen søgte hun efter sin egen gravs landskab. Gravens landskab er et sted, vi vender tilbage til for at erindre og ære et minde og kan ses som en kollektiv hukommelse i dyb tid.

Astrid gik i Roskilde by, hvor kirkegårdenes monumentale gravlandskaber sammenfiltredes med hendes tidlige erindringer om døden. Derefter bevægede hun sig ud af byen for at søge idéer til, hvordan man kan efterlade og afgive kroppen som et sidste minde hos andre.

Hun reflekterede over sit indre behov for at høre sammen med naturens sanselige landskaber, som har det monumentale og nære efterbillede. De processuelle refleksioner, som en vandring er fra sted til sted, var medbestemmende for de filmklip, som Astrid sendte hver time. I hvert nedslag eksperimenterede og søgte hun efter at mime naturens former og linjer med sin egen krop.

For Astrid var sanseligheden i et sidste farvel med til at gemme en tidslomme med fælles og personlige historier.

OM KUNSTNEREN

Astrid Randrup er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2005 og har siden arbejdet med lydkunst, performance, objekt, fotografi og deltagerbaseret kunst. Hendes undersøgende processer er koncentreret om symbolbetydninger og om det situerede, kropslige og materielle i tid og rum.

____________________________________________________________________

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG 

VIDEOS

10. sept. kl. 6

10. sept. kl. 7

10. sept. kl. 8

10. sept. kl. 9

10. sept. kl. 10

10. sept. kl. 11

10. sept. kl. 12

10. sept. kl. 13

10. sept. kl. 14

10. sept. kl. 15

10. sept. kl. 16

10. sept. kl. 17

10. sept. kl. 18